Doorgaan naar hoofdcontent

De Maand van het Vinden


Morgen start de Maand van het Vinden.
Een intiatief van Infovaardig, Instituut voor Media en Informatievaardigheden. Tijdens de Maand van het Vinden worden er op allerlei plekken in Nederland projecten en festiviteiten georganiseerd rondom het vinden van betrouwbare informatie. Er zijn heel veel instellingen in Nederland die betrouwbare informatie hebben, fysiek, maar zeker ook online.

De agenda toont (nog) vooral projecten en festiviteiten in het westen van het land, onder Partners staat (nog) alleen de initiatiefnemer, maar er wordt al wel getwitterd. Grappig, van het Comité van Aanbeveling ken ik drie van de vier mensen. Ja, ik weet het weer. Dit initiatief kwam al eens voorbij tijdens een redactieoverleg van vakblad MediaCoach. Ze doen het volgens mij voor het eerst, deze vindmaand. Het zal even zoeken en wennen zijn, maar wie weet groeit het nog uit tot iets groots en moois. Als je denkt een goed idee te hebben en je hebt de moed om dat idee te verwezenlijken, dan zeg ik: petje af!

Ondertussen kan ik het niet laten zo het mijne van deze maand te vinden.
  • Ik vind stiekem de maand van de filosofie net iets spannender.
  • Ik vind dat ik me dus mag trakteren op het nieuwe boek van Richard David Precht, over liefde.
  • Ik vind dat pasen deze maand heel erg vroeg valt.
  • Ik vind dat de lente deze maand echt wel mag beginnen.
  • Ik vind het top om zaterdag naar een concert van m'n Calefax-vrienden in Deventer te gaan.
  • Ik vind het fijn dat m'n vader deze maand 70 mag worden en ons trakteert op een familieweekendje ergens diep verstopt in de Veluwse bossen.
  • Ik vind het een prettig vooruitzicht dat ik na deze maand mag genieten van twee vakantieweken, waarvan ik nog precies niet weet wat ik ermee zal gaan doen.
  • Wat ik niet zo'n punt vind.
  • Ik vind dat er best wel veel maanden, weken en dagen zijn waarbij we aandacht aan iets bijzonders moeten besteden en waarvan ik niet altijd weet wat ik daarvan moet vinden.

En wat vindt u deze maand?

Reacties

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

  Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kom ik gelijk aan met de mentor die me eerder meenam bij zijn huisbezoeken, vechten we om de laatste parkeerplaats en zitten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. Een belafspraak is snel gemaakt en hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op petje-af variant racen we door de prestaties v