Doorgaan naar hoofdcontent

Cultuurtip: locatietheater Laand

U wist het vast nog niet, maar er vindt volgende week een bijzondere voorstelling plaats in ons mooie Dinkelland. Een voorstelling die ook al te zien was op het Frysk Festival, Oerol en het New Island Festival in New York. Ik bedoel maar. Houdt u van een cross-over van muziek, film en natuur, dan moet u hier zeker bij zijn!

Kunstenaar, slagwerker en vogelkijker Sytze Pruiksma (MySpace) maakte speciaal voor het Dinkeldal een film en een Dinkeldalsuite onder de naam Laand.

De natuur is Sytze's grootste inspiratiebron, hij luistert ernaar als naar muziek. Hij neemt geluiden van de natuur op en mixt deze met eigen muziek op natuurlijke instrumenten. Cameraman Herman Zeilstra maakt beelden bij de geluiden, die geprojecteerd worden op twee enorme schermen. Vanuit een strandstoel geniet u in de open lucht van de beelden van ons mooie Twentse landschap in combinatie met door Sytze gespeelde muziek. Voor deze speciale Dinkeldaleditie van KUNSTen OP STRAAT wordt de muziek aangevuld met klarinettist Auke Reuvers.

Erbij zijn? Dat kan!

 • op 19, 20 en 21 augustus
 • aanvang 20.45 uur
 • kosten €12,50
 • verzamelen bij P-plaats Hotel de Grote Zwaan in De Lutte
 • van daar volgt een korte wandeling naar de speellocatie


Reacties

 1. Hey, mooi dat Auke erbij is. Als bestuurslid van Kunsten op straat hengelo mag ik bij de premiere zijn. Als het net zo bijzoonder wordt als vorig jaar bij Wiek, dan wordt het vast weer een superavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Diane: Ja, dat had ik kunnen weten, jij bent hier natuurlijk bij. Ga je zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die zwarte balk ipv één van je mooie plaatjes.... is dat wel goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Diane: grrrr, nee dat is helemaal niet goed. Je ziet die balk alleen in explorer, alle andere browsers gaan wel goed. Werk nog hard aan een oplossing, maar het ziet er somber uit...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer