Doorgaan naar hoofdcontent

Cultuurtip: locatietheater Laand

U wist het vast nog niet, maar er vindt volgende week een bijzondere voorstelling plaats in ons mooie Dinkelland. Een voorstelling die ook al te zien was op het Frysk Festival, Oerol en het New Island Festival in New York. Ik bedoel maar. Houdt u van een cross-over van muziek, film en natuur, dan moet u hier zeker bij zijn!

Kunstenaar, slagwerker en vogelkijker Sytze Pruiksma (MySpace) maakte speciaal voor het Dinkeldal een film en een Dinkeldalsuite onder de naam Laand.

De natuur is Sytze's grootste inspiratiebron, hij luistert ernaar als naar muziek. Hij neemt geluiden van de natuur op en mixt deze met eigen muziek op natuurlijke instrumenten. Cameraman Herman Zeilstra maakt beelden bij de geluiden, die geprojecteerd worden op twee enorme schermen. Vanuit een strandstoel geniet u in de open lucht van de beelden van ons mooie Twentse landschap in combinatie met door Sytze gespeelde muziek. Voor deze speciale Dinkeldaleditie van KUNSTen OP STRAAT wordt de muziek aangevuld met klarinettist Auke Reuvers.

Erbij zijn? Dat kan!

 • op 19, 20 en 21 augustus
 • aanvang 20.45 uur
 • kosten €12,50
 • verzamelen bij P-plaats Hotel de Grote Zwaan in De Lutte
 • van daar volgt een korte wandeling naar de speellocatie


Reacties

 1. Hey, mooi dat Auke erbij is. Als bestuurslid van Kunsten op straat hengelo mag ik bij de premiere zijn. Als het net zo bijzoonder wordt als vorig jaar bij Wiek, dan wordt het vast weer een superavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Diane: Ja, dat had ik kunnen weten, jij bent hier natuurlijk bij. Ga je zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die zwarte balk ipv één van je mooie plaatjes.... is dat wel goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Diane: grrrr, nee dat is helemaal niet goed. Je ziet die balk alleen in explorer, alle andere browsers gaan wel goed. Werk nog hard aan een oplossing, maar het ziet er somber uit...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.