Doorgaan naar hoofdcontent

Getwitter in de ruimte

Oké, dus Scribbles zit op Twitter. Nou? Is dat wat?
Tja... het is wel een beetje zoals op dit plaatje, moet ik bekennen.

Ik ben vooral op Twitter gegaan om m'n blog via Twitterfeed de ruimte in te tweeten. Extra trafic! En net die koppeling krijg ik weer niet voor elkaar. Can not be connected, wordt me verteld. Ik zal wel iets fout doen. Dus even via Twitter om hulp gevraagd. Geen antwoord...

Ik follow nu slechts 9 personen, waarvan 3 grootverbruikers en ik voel me nu al overwhelmed door hun tweets. Reageren is best leuk, maar de RT (Re-Tweet, logisch) die ik terug krijg, verdwijnt soms al tussen die grootverbruikers voordat ik hem heb gespot. En wat kan dat updaten traag gaan zeg.

Kortom; Scribbles kijkt nog even lekker de Tweet uit de boom. Maar het is wel leuk te weten waar iedereen het over heeft.

Veel grappiger vind ik het nieuws dat we er kennelijk allemaal ingetwittert zijn waar het gaat om Astro_Mike. Astronaut Mike zou ons from orbit op de hoogte houden over z'n avonturen met de Hubble-telescoop. Dan heb je dus al snel 330.000 followers. Cool!

Nou blijk je helemaal niet te kunnen twitteren in space. Zit NASA ons een beetje te foppen met nep-tweets van een nep-astronaut. Pour Mike weet misschien zelfs helemaal nergens van.

Oh ja, op die site van nrc.next staat ook een poll: of Twitter een hype of een blijvertje is. De stand op dit moment is 62% hype en 26% blijvertje. We zullen zien. Opvallend is dat 13% kennelijk nog nooit van Twitter gehoord heeft. Wake up!

Reacties

 1. In je zijbalk van twitter zie je '@ astridstweets' staan. Als je daar op klikt krijg je alleen die berichten te zien die echt aan jou gericht zijn. Misschien helpt dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @schrijverdezes: Dat wilde ik ook zeggen.
  @Scribbles: (over Twitterfeed) Wel de RSS van je blog opgegeven?
  http://astridsscribbles.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
  Open deur natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @schrijver: weet ik, maar het blijft veel ;-)
  @eazy: open deur, maar dat geeft niet. Ja, goeie feed opgegeven, geen contact. Ik ga het nog een keer proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In de Volkskrant van vandaag ook al een artikel over Twitter van Twitterjunk Francisco van Jole (@2525). Hij schrijft over het feit dat Twitteraars zo aardig voor elkaar zijn i.t.t. internetfora en andere netwerken waar je hatelijke opmerkingen en bedreigingen tegenkomt.

  Ik ben met Twitter gestopt vanwege de hoeveelheid tweets die me om de oren vlogen. Ik word af en toe al gek van alle feeds in Netvibes, die Tweets (die vaak nergens over gingen - blijkbaar de verkeerde mensen gevolgd) wilde ik er echt niet bij hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @schrijver: volgens mij zijn wij niet de echte grootverbruikers ;-)

  @henk: dat twitteraars aardiger voor elkaar zijn, vind ik een interessante theorie. Kan me er zelfs wel wat bij voorstellen. Ik heb m'n tweets ook in netvibes zitten, maar dat is inderdaad niet echt lekker wakker worden. Eigenlijk klik ik ze gewoon aan als gelezen, dus ik kan de feed net zo goed weghalen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @eazy: Tweede poging levert hetzelfde resultaat. Vooraan de regel van My feeds staat een blauw uitroeptekentje. Als ik de muis erop zet verschijnt de tekst: not checked yet (new feed?)

  Na een paar dagen werd dat uitroeptekentje een geel driehoekje met de tekst: not autherized (of zoiets). Ik ga weer even wachten.

  Ik kan nergens iets vinden dat ik nog zou moeten doen om m'n feed te bevestigen of checken ofzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hee Astrid,

  Misschien moet je Pingvine proberen. Ik krijg dat ding niet meer uit en er zit soms een flinke vertraging op maar hij doet het wel...

  http://pingvine.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thanx Edwin, daar ga ik de zondag maar eens aan besteden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm..ik heb net na een lange myopenID-registratie een blog van blogger zonder problemen geregistreerd. O ik zie dat jouw blogpost nu wel wordt getweet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kijk, dat is nog eens lekker wakker worden! En ik weet (bijna) wat er fout ging. Ik heb nu 2 verschillende feeds gemaakt.
  1. via Blogger-ID met een bit.ly URL en
  2. via Google-ID met een TinyURL

  Twitter toont nu m'n feed met bit.ly!
  Maar ja, beide feeds zijn nu ineens wel goedgekeurd. Dus waar is die andere? De vorige keer koos ik voor de combi Blogger-ID met TinyURL.

  Hoe dan ook, ik ga nummer 2 d'r maar uitgooien. Dank voor de tips, allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eind goed al goed!
  Ga je vanavond nog naar Deventer?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, ja dus.
  Dit wordt lachen, communiceren via blog en twitter tegelijk. En niet voor het eerst hoor! Ik krijg het nog druk zo ;-)
  Tot vanavond

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik volg je weer op twitter, dat 'blokkeren' was even een experimentje. Werkte wel trouwens ;-)
  Ik zal me inhouden (wat niet moeilijk is) in het aantal tweets.
  BTW: RT heb ik blijkbaar niet goed uigelegd, het staat niet voor 'reageren' maar voor 'doorsturen' (dwz zo wordt het iha gebruikt, het staat iedereen natuurlijk vrij dat anders te doen.) Sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat je me ontblokt hebt. Het voelde toch wel wat afgewezen ;-)

  Nu snap ik je RT helemaal! Maar waarom noemen ze het dan niet FT van Forward-Tweet. Rare jongens...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja, dat moet je die rare jongens vragen. Misschien is het iets als her-tweeten?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. p.s. Ik heb je weer 'ontblockt', maar ik vermoed dat je dan toch zelf weer 'volger' moet worden. Soms gaat een experimentje verder dan je verwacht... Overigens: mij volgen levert weinig info!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.