Doorgaan naar hoofdcontent

Matroesjka


Ik droom dat ik een bijzondere droom heb. Ik let goed op, want ik weet dat ik er iets mee moet als ik ontwaak. Zodra ik wakker ben, vertel ik de droom aan een vriendin en herhaal vrij scherp hoe het verhaal in elkaar zat. Wat zou het te betekenen hebben, welke boodschap zit hierin? Ze kan me niet verder helpen.

Als ik echt wakker word, kan ik me alleen de ingewikkelde vorm nog herinneren. Het verhaal van die droom in de droom is vervlogen. Ik heb dat wel vaker, moeilijk doen in m'n slaap. Iemand enig idee welke boodschap hierin zit?

Reacties

 1. De droom in de droom. Mooi gegeven!
  Zag dat er een hele pagina over bestaat, maar ik vind dat persoonlijk wel een ingewikkelde pagina...
  Ik zou als leekdromenduider en amateurpsycholoog ;-) zeggen dat het misschien iets te maken heeft met al willen begrijpen van dat wat nog niet te begrijpen valt. Ergens te snel mee willen gaan. Eerst nog een tussenstapje doen. Geduld hebben. Dat soort horoscoopwijsheden : -)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag lieve Marina, zal ik je eens wat vertellen? Ik denk dat ik het sinds vanmorgen begrijp. Echt. Ineens hoorde ik mezelf tegen m'n lief zeggen hoe het zit. Met mij. En het leven enzo. En dat klonk best logisch en bevrijdend allemaal. En floep... weg buikpijn. Hoe mooi is dat! Ben benieuwd wat ik vannacht droom ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g