Doorgaan naar hoofdcontent

Samenwerking


Als je in een touringcar door het land zoeft, is het niet alleen gezellig teutebellen - met collega's bijvoorbeeld - maar valt er ook veel leuks te zien. Je zit namelijk lekker hoog en dat levert soms hele andere gezichtspunten op. Vooral als je naar beneden kijkt.

We passeren - van rechts! - een personenauto met voorin een zachtmoedig grijs echtpaar. Zij zit achter het stuur. Met twee handen tikt ze bedachtzaam een berichtje op haar smartphone. Hij houdt beheerst met één hand het stuur vast. Ik fantaseer over hoe binnen dit huwelijk de rollen zijn verdeeld. Zo te zien in goede harmonie.

Reacties

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je