Doorgaan naar hoofdcontent

Opgeruimd staat...

Sommige mensen vermaken zich het beste als het gezellig rommelig is.Anderen - ja, mensen zoals ik - gedijen beter als de boel een beetje is opgeruimd.En dan zijn er mensen - nou ja, in elk geval één - die orde tot kunst verheffen.Ursus Wehrli is een Zwitserse kunstenaar (en komiek!) met oog voor detail.
Wat begon als een project om bestaande kunst 'op te ruimen',kreeg een vervolg in het sorteren van alledaagse situaties op kleur, vorm en grootte.Misschien komt het door m'n bibliothecarsse-genen of door m'n gevoel voor schoonheid, en humor. Maar ik word echt heel blij van deze foto's. Better than chocolate op een sombere dag!


Reacties

Populaire scribble

Spoedberaad

We zitten midden in de module Moreel Beraad. We leren waar een ethisch dilemma aan moet voldoen, welke vormen van moreel beraad er zijn en hoe je als geestelijk begeleider een goede gespreksleider bent. We oefenen in groepjes met zelf ingebrachte casussen. Twee dingen zijn cruciaal in dit proces: wat is de werkelijke kernvraag en waar ligt het 'hittepunt' van het dilemma. Zo puzzel je als groep stapsgewijs naar een besluit waarmee je de minste morele schade aanricht. Het analytische van deze rol ligt me wel. In de praktijk word ik onverwacht uitgedaagd. De hele weg van Enschede naar Utrecht loopt mijn morele stressthermometer op naar een vurig hittepunt door de schaamteloze houding van een medereiziger. Best knap eigenlijk, dat je zo stoïcijns helemaal je eigen ding kunt doen. Ondertussen oefen ik op de zinsconstructie van de juiste kernvraag: "Moet ik de reiziger op dit moment aanspreken op het vervuilen van de zitplaats en bezethouden van twee extra plekken, als hij verd