Doorgaan naar hoofdcontent

Waterpret


En dan komt er 's morgens vroeg ineens geen warm water meer uit de kraan. Weg douche, foetsie vertrouwde rituelen. Zo zeg, dat geeft de dag direct een heel andere kleur.

Het voordeel van huren is één telefoonnummer voor alle storingen. Het nadeel is dat zo'n monteur de klacht kan afmelden als opgelost, nadat hij in het centrale ketelhuis heeft vastgesteld dat er niks aan de hand is, zonder bij de bron op de bel te drukken om dat nog even te controleren.

Dat werd dus twee keer dat telefoonnummer bellen. Maar dan staat er een uur later ook een vrolijke jongen voor m'n warmtewisselaar (ja, ik geloof dat hij het zo noemde), die alle buizen even door laat stromen en zorgt dat ik de winter warmpjes door kom. Heel fijn. En goed om weer even gevoeld te hebben hoe verwend vanzelfsprekend ik het vind dat alles het gewoon doet, die primaire dingen als stroom en water enzo. Met dank aan alle verstopte buizen.

Voor u is dit alles trouwens ook goed nieuws. Want morgen zit er weer gewoon een frisse Scribbles achter haar bureau!

Reacties

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we