Doorgaan naar hoofdcontent

Stadsverlichting


Vandaag valt m'n oog op een klein maar fijn bericht in de krant.
In New York is afgelopen maandag voor het eerst sinds mensenheugenis geen enkele moord gepleegd. [...] Dit jaar zijn er 366 moorden gepleegd, 23 procent minder dan in 2011. Het lijkt erop dat 2012 het veiligste jaar wordt sinds 1960.
Dat is toch ook wat, dat het de krant haalt als er een keer niks gebeurd.

Het zou me niet verbazen als dit het werk is van een georganiseerde bende. Een groep mensen die bij elkaar komt om hun energie en aandacht te richten op... het verspreiden van vrede en verlichting. Gewoon in stilte, u hebt er niks geen last van. Via het creëren van een krachtig meditatief veld. Kijk, want dat is dus wat Stadsverlichting is en doet.

Wetenschappelijk bewezen dat samen mediteren een positief effect heeft op de omgeving, echt waar. Gewoon vanuit je eigen huiskamer. Dus huppekee, zet uw deuren open of sluit aan bij een huiskamer bij u in de buurt. Ja, ik weet het zeker: ergens diep in New York wordt gewerkt aan een betere wereld. En dat is zeker een vermelding in de krant waard!

Reacties

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we