Doorgaan naar hoofdcontent

Scribbles in een nieuw jasje


Jaja, u ziet het goed. Het zachte grijs-groene TicTac template heeft, na een lange en trouwe liefde, plaats gemaakt voor een nieuw gezicht. Andere kleurstelling, beetje strakker, twee zijbalken en een hele batterij buttons voor m'n sociale en digitale netwerken. Wel zo professioneel, al zeg ik het zelf. Dus ik heb me ook maar gelijk aangemeld bij LinkedIn. (Aan de inhoud wordt gewerkt!)

Na lang zoeken, wat gemopper en veel testen vond ik dit winnende template uiteindelijk op BTemplates, waar nog meer pareltjes tussen staan. Hier en daar zitten wat Spaanse en Engelse accenten, die ik er niet uit krijg. Tenzij iemand de html-code voor me wil uitpluizen, want ik kom het echt niet tegen. Nieuw is ook de mogelijkheid om de berichten op de homepage kort te houden en via Read more... bij de volledige post te komen. Ik heb nog eventjes de code van internet geplukt om die afbreking ook werkelijk in te voegen, want dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Maar daar draait Scribbles inmiddels haar html-handjes niet meer voor om.

Nou ben ik zelf wel blij, maar belangrijk is dat m'n lezers het ook prettig vinden. Dus, laat maar horen. Is het wat? Die ouwe trouwe TicTac zit nog in het geheugen, bij teveel opmerkingen haal ik hem zonder problemen weer tevoorschijn.

Reacties

 1. Astrid,

  Een erg professioneel uitziend Blog. Chapeau!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Henk: Ik wil juist altijd meer lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @henk en tom: bedankt. Als er meer klachten komen over lees meer gaat 'ie eruit! Ik vind het zelf soms wel prettig om niet gelijk met een lange tekst geconfronteerd te worden, maar aan de andere kant, je weet wel gelijk wat je te wachten staan. Wordt vervolgd...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi dat het je toch gelukt is! Lijkt me niet eenvoudig. Bij ons op het werk is de nieuwe huisstijl blauw, vanwege de professionele uitstraling die dat zou hebben, dus wat dat betreft zit je goed.
  Ik word altijd een beetje onrustig van 'bewegende onderdelen'. Ik moet dan aan Hofland denken, die daarover schreef dat hij, als hij zoiets ziet, denkt: hoepel op, ik zit te lezen.
  Betekend 'relacionados' verwante?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hadie Astrid,
  jij bent hard aan het werk geweest in je vakantie...
  Mooie strakke vormgeving, hou ik wel van. En read more...voor beide meningen is iets te zeggen.
  De eerste tekst moet mij wel echt nieuwsgierig maken wil ik op read more klikken... dus altijd eindigen met een cliffhanger / trigger?? ;-)
  Mooie nieuwe uitdaging in het schrijven van je blogpost ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @schrijver: blauw=professioneel. Ik weet niet hoe professionele bedrijven die groen, pink of oranje gebruiken daarover denken, maar ik voel er wel wat voor!
  Mijn bewegende onderdelen hebben in de oude opmaak wat lager gestaan, misschien dat je er toen minder last van had. Even aanzien hoe het bevalt.

  @wies: was eigenlijk maar één dag echt ploeteren. Nu nog een mooie header vinden en proberen te plaatsen.
  Ja, misschien moet ik met Read more... inderdaad m'n schrijfstijl aanpassen. Eens kijken of dat gaat werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Astrid, erg leuk! Dat wit en blauw oogt heerlijk fris, ik krijg gelijke de Air France-KLM gevoel erbij =) Grapje! Nee ik vind het werkelijk geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @katrin: danke schön.Er gaat niets boven een beetje Air France/KLM ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je weet 't: als liefhebber van sad songs ben ik ookaltijd 'blue'... Tis mooi geworden zeg! En die 'read more..' kon in je ouwe template ook al wel hoor. Ik weet eigenlijk niet of ik dat nu wel of niet prettig vind. Ik hou denk ik gewoon van korte teksten.. ;-)
  En de spaanse woorden kun je er wel uit krijgen in je html; alleen even zoeken naar de woorden tussen de div, br, href, enzo. En ook de codes voor de widgets 'uitvouwen' (vind je rechts bovenaan als je de htmlcode weergeeft). Nogmaals: ik vind 'm mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @eck: fijn en bedankt! Ik heb via 'zoeken' nergens in de html die spaanse woorden gezien. Zal eens kijken of ik vergeten ben de widgets uit te vouwen. Trouwens, mijn Comentarios zijn soms ineens weer Reacties. Snap d'r niks van! Korte teksten zijn inderdaad ook belangrijk... Ik probeer het af te wisselen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eck, je bent briljant. Gewoon effe je widgets uitvouwen. Volgens mij heb ik ze allemaal. Als je nog iets ziet, laat het me weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Astrid,

  Complimenten! Ik vind dat je een fraai en stijlvol jasje hebt gekozen. Net als Henk vind ik 'lees meer' nooit zo prettig maar zolang je feeds volledig zijn (en dat zijn ze gelukkig) maakt dat niet veel uit)

  Ik vraag me overigens af of de 'gerelateerde posts' automatisch of handmatig worden gegenereerd? Als dat automatisch gaat is dat meer dan cool!

  Hoe het ook zij. Mooie eigen smoel zo. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @edwin: Die gerelateerde posts ontdekte ik pas bij het overzetten van test naar online. Vol automatisch, ik doe helemaal niks! Cool hè. Bedankt voor je complimenten, leuk om te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is een mooie feature inderdaad! Vind het grappig dat sjablonen die derden ontwikkelen vaak veel meer kunnen en doen dan de standaardvoorraad van Blogger. Ik snap niet dat zij de collectie sjablonen zo klein houden...

  De pagina laadt overigens ook best snel. Heb het alleen nog niet mobiel getest, dan zou het wel eens wat langer kunnen duren...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @edwin: bij mij laadt hij mobiel ook best snel. Maar het is wel aan te raden het schermpje te kantelen ;-)

  @henk: 15inch beeldschermen zijn dan wel bijna uitgestorven, maar nog zeker niet helemaal. Ik ontdekte vandaag op m'n oude laptop inderdaad dat het sjabloon te breed is. Balen! Ik ga zoeken of ik het midden iets kan versmallen, maar dat kan even duren. Wordt aan gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi Astrid! Net een nieuw tapijt! Ik durf er bijna niet op te lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @festina: wel doen hoor. Je mag overal aanzitten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hej, graag gedaan! Voor dit soort dingen heb ik nog steeds een testblogje... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @eck: Yep, dat idee kwam ineens bij me boven en heeft me door alle gestuntel geholpen. Heel handig! Je mag nog eens met me meekijken of ik 'em passend krijg voor 15inch schermen. Tot nu toe geen succes aan deze kant van de lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Was er geen read me-file bij. Daar zou in kunnen staan of deze template een fixed width heeft of een adjustable.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @eazy: Ik had de RTFM overgeslagen ;-) Zal dat met terugwerkende kracht nog doen, want ja, er zat een handleiding bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ha die Astrid,

  Schitterend, zeg. Ik zie dat ik nog steeds veel van je kan leren!

  Het jasje is prachtig, maar uiteindelijk gaat het om de inhoud, toch? Daarvoor gaan al jouw lezers toch naar jouw blog.
  Maar inderdaad het oog wil ook wat. Complimenten!

  Je hebt een deel van je vakantie nuttig besteed? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ha Hetty, tuurlijk blijft de inhoud belangrijker, maar zo nu en dan even een frisse blik is ook niet verkeerd. Ik was er aan toe. En het duurde niet eens zo heel erg lang. Alleen blijf ik nu wel het gevoel houden dat het nog beter kan. Gaat wel over als ik weer aan het werk ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet er inderdaad goed uit! (beter een late reactie dan geen.. ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 25. @natalie: Geeft niks hoor, ook late complimentjes zijn welkom. Thanx!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Zooooo wat blauwe zeg!!! Astrid is normaal altijd wat meer van de zand tintjes....even wennen maar wel een mooie layout...complimenten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dank Stella. Dat van die zandtintjes weet ik niet zo hoor. Maar dit past me wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?