Doorgaan naar hoofdcontent

Biblio Bloggies Award 2010?

Dinsdag verscheen op NRCnext.nl een post over de Dutch Bloggies. Blijkt er jaarlijks een verkiezing te zijn voor de beste Nederlandse weblogger. Wist ik veel!

Het reglement is lekker simpel:
 • Stap 1: Iedereen mag weblogs nomineren via het nominatieformulier.

 • Stap 2: De jury maakt een eerste schifting uit de lijst van nominaties.

 • Stap 3: Door de jury wordt na de eerste schifting een longlist samengesteld.

 • Stap 4: Per categorie komen 3 weblogs in de shortlist terecht en wordt er een winnaar gekozen.

 • Stap 5: De uitreiking zal plaats vinden op een nog nader te bepalen locatie in Den Haag.

Nou zie ik wel een categorie Literatuur, maar dat is het net niet. Dus eh... waar laten we al die BiblioBloggers? Oh ja, die vallen natuurlijk gewoon onder de categorie Beste blog, Mooiste blog of Best geschreven!

Zonder gekheid, leuke verkiezing hoor, maar wordt het niet eens tijd voor een Biblio Bloggies Award? Met een prijsuitreiking op de volgende OCN of Ugame Ulearn misschien?

Als opwarmertje begin ik vast met een shortlist voor 2009:
 • Welke BiblioBlogger(s) wilt u nomineren?
 • En u mag er ook een leuke categorie bij bedenken!

Voor inspiratie kunt u terecht op die nog steeds langer wordende Biblioblogswiki. Ik ben benieuwd!

Reacties

 1. De bloggies schaarden de biblioblogs onder Onderwijs vorig jaar.

  Van de huidige biblioblogosfeer zou ik zeggen dat de prijs gaat naar iedereen die nog actief is.

  Lekker veilig: de jury heeft geen keuze kunnen maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Dutch Bloggies heeft altijd een hoog ons kent ons-gehalte gekend, met vaak dezelfde bekende namen en een per jaar veranderende modus. Spaar de moeite! Ik nomineer jou natuurlijk voor de Biblio Bloggies Award. Waar moet ik mij aanmelden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Edwin: Alle biblioblogs onder onderwijs? Zo makkelijk komen ze niet van ons af! Je criterium vind ik lief: iedereen die nog actief is. Zullen we zeggen met minimaal 1 post per week? Dat zou toch een mooie shortlist zijn ;-)

  @eazy: Oei, ook al zo'n verkiezing met een wat incestueus gehalte? Jammer. Dank voor je nominatie. Ik ben initiatiefnemer, organisator, voorzitter en jury. Je aanmelding staat genoteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sofie en Edwin: Ja, duidelijk! Toen had ik net m'n eerste post geblogd. Dat ZB prijzen had gewonnen wist ik, maar denk maar niet dat hij dit hierboven zelf nog even onder de aandacht bij me bracht. Boefje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn stem is te koop.
  Hoogste bieder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jouke: 't Is hier niet zo druk, zoals je ziet. 1 stem is binnen. Verkiezing gesloten, scribbles wint ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?