Doorgaan naar hoofdcontent

Biblio Bloggies Award 2010?

Dinsdag verscheen op NRCnext.nl een post over de Dutch Bloggies. Blijkt er jaarlijks een verkiezing te zijn voor de beste Nederlandse weblogger. Wist ik veel!

Het reglement is lekker simpel:
 • Stap 1: Iedereen mag weblogs nomineren via het nominatieformulier.

 • Stap 2: De jury maakt een eerste schifting uit de lijst van nominaties.

 • Stap 3: Door de jury wordt na de eerste schifting een longlist samengesteld.

 • Stap 4: Per categorie komen 3 weblogs in de shortlist terecht en wordt er een winnaar gekozen.

 • Stap 5: De uitreiking zal plaats vinden op een nog nader te bepalen locatie in Den Haag.

Nou zie ik wel een categorie Literatuur, maar dat is het net niet. Dus eh... waar laten we al die BiblioBloggers? Oh ja, die vallen natuurlijk gewoon onder de categorie Beste blog, Mooiste blog of Best geschreven!

Zonder gekheid, leuke verkiezing hoor, maar wordt het niet eens tijd voor een Biblio Bloggies Award? Met een prijsuitreiking op de volgende OCN of Ugame Ulearn misschien?

Als opwarmertje begin ik vast met een shortlist voor 2009:
 • Welke BiblioBlogger(s) wilt u nomineren?
 • En u mag er ook een leuke categorie bij bedenken!

Voor inspiratie kunt u terecht op die nog steeds langer wordende Biblioblogswiki. Ik ben benieuwd!

Reacties

 1. De bloggies schaarden de biblioblogs onder Onderwijs vorig jaar.

  Van de huidige biblioblogosfeer zou ik zeggen dat de prijs gaat naar iedereen die nog actief is.

  Lekker veilig: de jury heeft geen keuze kunnen maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Dutch Bloggies heeft altijd een hoog ons kent ons-gehalte gekend, met vaak dezelfde bekende namen en een per jaar veranderende modus. Spaar de moeite! Ik nomineer jou natuurlijk voor de Biblio Bloggies Award. Waar moet ik mij aanmelden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Edwin: Alle biblioblogs onder onderwijs? Zo makkelijk komen ze niet van ons af! Je criterium vind ik lief: iedereen die nog actief is. Zullen we zeggen met minimaal 1 post per week? Dat zou toch een mooie shortlist zijn ;-)

  @eazy: Oei, ook al zo'n verkiezing met een wat incestueus gehalte? Jammer. Dank voor je nominatie. Ik ben initiatiefnemer, organisator, voorzitter en jury. Je aanmelding staat genoteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sofie en Edwin: Ja, duidelijk! Toen had ik net m'n eerste post geblogd. Dat ZB prijzen had gewonnen wist ik, maar denk maar niet dat hij dit hierboven zelf nog even onder de aandacht bij me bracht. Boefje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn stem is te koop.
  Hoogste bieder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jouke: 't Is hier niet zo druk, zoals je ziet. 1 stem is binnen. Verkiezing gesloten, scribbles wint ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.