Doorgaan naar hoofdcontent

De kracht van tijd


Eind mei was de Overijsselse Alles-is-liefde-crew voor het eerst bij elkaar. Een clubje enthousiaste mensen: bibliothecaris, web2.0-gebruiker en innovator. De brainstormsessie leverde toen een tigtal gepassioneerde en humoristische ideeën op om op een interactieve manier als bibliotheek te zijn waar onze klant is en om onze dienstverlening digitaal te verrijken. Met dit 23dingen-laboratorium tonen we naast onze liefde voor het vak toch ook vooral ons doorzettingsvermogen.

Vandaag waren we opnieuw bij elkaar, om na het brainstormen de focus te leggen op een concreet plan. Voorwaarden: het sluit aan bij je eigen passie - projectplannen zijn verboden - er is een klein budget voor ondersteunend materieel - over 2 maanden is het klaar!

En dan blijkt dat, na een inventarisatie van persoonlijke voorkeuren, er binnen een uur vijf van die voorstellen op 1 flip-over of 4 post-its uitgewerkt kunnen worden tot een concreet plan. Dit gaan we doen, dat hebben we nodig en dit laten we over 2 maanden zien. Zo simpel kan het zijn. De jury, die onze Captain-of-leuke-dingen had opgetrommeld om alle plannen te beoordelen, had veel lof voor de innovatieve energie en een tip voor elk groepje om het idee nog wat aan te scherpen. Aan de slag dus!

Waarmee? Tja, dat kan ik natuurlijk nog niet verklappen. Daarvoor moet u wachten tot de crew weer bij elkaar is geweest om de eerste resultaten te presenteren. Een tipje van de sluier dan? Oké, dit is wat u van ons kunt verwachten:
 • iets met games
 • iets met schrijven
 • iets met een roadshow
 • iets met een filmpje
 • iets met een weblog
Heb ik daarmee teveel weggegeven? Nee hoor, want dit kan echt nog alle kanten op. Maar één ding weet ik zeker: de crew gaat er met liefde tegenaan en in november gaat u het merken.

Na de sessie in mei sloot ik m'n blogpost af met een opmerking over de asana Wild Thing, die op dat moment op de cover van Yoga magazine over Passie stond. Het nummer van nu gaat over Inzicht, waarvoor de Lotushouding zich uitstekend leent. Mijn inzicht van vandaag is dat je in een uur soms meer bereikt dan in een maand of een jaar en dat het zeer verfrissend is om zonder formaliteiten aan de slag te gaan. Succes jongens!

Foto

Reacties

 1. Met je eens (alweer :-)).
  Mag jij verklappen (ik moest eerder weg) of er nog geld uit de prijzenpot is uitgedeeld en zo ja aan wie?
  Of krijg ik die envelop met inhoud gewoon via TNT?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals altijd weer prachtig door je samengevat?

  Ik denk dat mensen zo ook heel nieuwsgierig worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @jouke: Altijd weer dat boekhouden in 053 ;-) Wees gerust, het geld is verdeeld voor eventuele middelen. Uren komen uit je eigen zak, zoals dat altijd gaat met liefde!

  @hetty: Bedankt. Nieuwsgierigheid is toegestaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.