Doorgaan naar hoofdcontent

Boekpromotie 2.0

Stel je voor... je bent een jonge, beginnende schrijfster en je wilt dat je nieuwe boek niet onopgemerkt blijft. Wat doe je dan? Simpel, je brengt je hoofdpersonage heel 2.0 tot leven, zorgt dat ze overal op het web zit en contact maakt met potentiële lezers.

Daarom vinden we ene Flora Vos nu op Facebook, Hyves, Twitter en YouTube. En Flora schijnt overal om zich heen vrienden uit te nodigen voor haar netwerk. Om meer te weten te komen over deze Flora wordt u gelokt naar de site van schrijfster Hanna Bervoets. Voor de flaptekst van het boek, de proloog, visuele extra's, het laatste Flora-nieuws en nog veel meer.

Ik heb geen idee of het boek al deze aandacht waard is. Het begin leest lekker, maar of de schrijfster dat volhoudt moet nog blijken. Toch geef ik toe dat Hanna en Flora m'n aandacht wel hebben gevangen en als ik die opvallende kaft in de winkel zie liggen, zal ik zeker even aan het boek snuffelen. En wie weet wil ik die drie dingen dan ook wel weten:

Of
Hoe en
Waarom


Lees meer over deze boekpromotie op NRCnext.nl

Reacties

 1. Ook een iets oudere en al behoorlijk gevestigde schrijver deed iets dergelijks: Grunbergs personage Tirza hield een blog bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @schrijver: Had ik van gehoord ja. Heb boek en blog nog steeds niet gelezen. Maar dat gaat een keer komen, ik weet het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Niets is zeker, en zelfs dat niet.' (Multatuli)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen idee of het de aandacht waard is maar ik vind het zeker een leuk idee. Kom er maar op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @schrijver: :-D

  @katrin: Ga jij eerst dat spel van die engel maar eens lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo origineel is het inderdaad niet; afgelopen lente hebben Marc Hendriks en "Nancy Strickland" op een soortgelijke manier het boek Monstruos gepromoot: www.myspace.com/monstruosbook

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @benjamin: Kijk, die heb ik dan weer gemist. En er zullen er vast nog meer gaan volgen! Bedankt voor je aanvulling.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N