Doorgaan naar hoofdcontent

Boekpromotie 2.0

Stel je voor... je bent een jonge, beginnende schrijfster en je wilt dat je nieuwe boek niet onopgemerkt blijft. Wat doe je dan? Simpel, je brengt je hoofdpersonage heel 2.0 tot leven, zorgt dat ze overal op het web zit en contact maakt met potentiële lezers.

Daarom vinden we ene Flora Vos nu op Facebook, Hyves, Twitter en YouTube. En Flora schijnt overal om zich heen vrienden uit te nodigen voor haar netwerk. Om meer te weten te komen over deze Flora wordt u gelokt naar de site van schrijfster Hanna Bervoets. Voor de flaptekst van het boek, de proloog, visuele extra's, het laatste Flora-nieuws en nog veel meer.

Ik heb geen idee of het boek al deze aandacht waard is. Het begin leest lekker, maar of de schrijfster dat volhoudt moet nog blijken. Toch geef ik toe dat Hanna en Flora m'n aandacht wel hebben gevangen en als ik die opvallende kaft in de winkel zie liggen, zal ik zeker even aan het boek snuffelen. En wie weet wil ik die drie dingen dan ook wel weten:

Of
Hoe en
Waarom


Lees meer over deze boekpromotie op NRCnext.nl

Reacties

 1. Ook een iets oudere en al behoorlijk gevestigde schrijver deed iets dergelijks: Grunbergs personage Tirza hield een blog bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @schrijver: Had ik van gehoord ja. Heb boek en blog nog steeds niet gelezen. Maar dat gaat een keer komen, ik weet het zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'Niets is zeker, en zelfs dat niet.' (Multatuli)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen idee of het de aandacht waard is maar ik vind het zeker een leuk idee. Kom er maar op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @schrijver: :-D

  @katrin: Ga jij eerst dat spel van die engel maar eens lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo origineel is het inderdaad niet; afgelopen lente hebben Marc Hendriks en "Nancy Strickland" op een soortgelijke manier het boek Monstruos gepromoot: www.myspace.com/monstruosbook

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @benjamin: Kijk, die heb ik dan weer gemist. En er zullen er vast nog meer gaan volgen! Bedankt voor je aanvulling.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g