Doorgaan naar hoofdcontent

Boekenfotoexpo in bibliotheek

Eind december aangekondigd, vandaag geopend: de expositie van inwoners met hun favoriete boek in Bibliotheek Enschede. Mooie foto's van Maarten Dors. Mooie boeken. Mooie mensen. En ja, uw Scribbles hangt er ook tussen.

Dus hebt u vanmiddag even niks te doen en bent u in de buurt? Om 15 uur is het feest, kom gezellig even langs! Te druk? Niet erg, we hangen er nog wel even.

Update: Voor een mooie reportage over de tentoonstelling en the making of gaat u natuurlijk naar Enschede aan Zee!

Reacties

  1. @sofie: nee, zo jolig ben ik nu ook weer niet ;-) Ik sta heel toepasselijk (en verdekt) onder de A!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Leer scholieren kritischer te googelen

Deze kop stond boven een kort bericht in de nieuwsbrief van Vives . Mijn aandacht is getrokken. Leest u met me mee? Scholieren moeten les krijgen in het kritischer beoordelen van informatie op internet. Ze 'knippen en plakken nu vaak', zonder dat ze goed weten of ze een betrouwbare bron in handen hebben. Dat stelt docent Amber Walraven van de Universiteit Twente, die vrijdag op dit onderwerp promoveert aan de Open Universiteit Nederland. De google-lessen moeten ervoor zorgen dat scholieren beter gaan kijken of de informatie die zij vinden waardevol is en of het om betrouwbare sites gaat. Scholieren zouden nu vooral kijken of de informatie in het Nederlands is, of de site snel een antwoord geeft op hun vraag en of die er leuk uitziet. Het onderzoek werd verricht onder scholieren van het vwo. Het is volgens de promovenda niet de bedoeling dat het kritischer leren zoeken een speciaal vak moet worden. Docenten moeten zoekinstructies opnemen en verhelderen in hun lessen voordat leer