Doorgaan naar hoofdcontent

De Maand van het Vinden


Morgen start de Maand van het Vinden.
Een intiatief van Infovaardig, Instituut voor Media en Informatievaardigheden. Tijdens de Maand van het Vinden worden er op allerlei plekken in Nederland projecten en festiviteiten georganiseerd rondom het vinden van betrouwbare informatie. Er zijn heel veel instellingen in Nederland die betrouwbare informatie hebben, fysiek, maar zeker ook online.

De agenda toont (nog) vooral projecten en festiviteiten in het westen van het land, onder Partners staat (nog) alleen de initiatiefnemer, maar er wordt al wel getwitterd. Grappig, van het Comité van Aanbeveling ken ik drie van de vier mensen. Ja, ik weet het weer. Dit initiatief kwam al eens voorbij tijdens een redactieoverleg van vakblad MediaCoach. Ze doen het volgens mij voor het eerst, deze vindmaand. Het zal even zoeken en wennen zijn, maar wie weet groeit het nog uit tot iets groots en moois. Als je denkt een goed idee te hebben en je hebt de moed om dat idee te verwezenlijken, dan zeg ik: petje af!

Ondertussen kan ik het niet laten zo het mijne van deze maand te vinden.
  • Ik vind stiekem de maand van de filosofie net iets spannender.
  • Ik vind dat ik me dus mag trakteren op het nieuwe boek van Richard David Precht, over liefde.
  • Ik vind dat pasen deze maand heel erg vroeg valt.
  • Ik vind dat de lente deze maand echt wel mag beginnen.
  • Ik vind het top om zaterdag naar een concert van m'n Calefax-vrienden in Deventer te gaan.
  • Ik vind het fijn dat m'n vader deze maand 70 mag worden en ons trakteert op een familieweekendje ergens diep verstopt in de Veluwse bossen.
  • Ik vind het een prettig vooruitzicht dat ik na deze maand mag genieten van twee vakantieweken, waarvan ik nog precies niet weet wat ik ermee zal gaan doen.
  • Wat ik niet zo'n punt vind.
  • Ik vind dat er best wel veel maanden, weken en dagen zijn waarbij we aandacht aan iets bijzonders moeten besteden en waarvan ik niet altijd weet wat ik daarvan moet vinden.

En wat vindt u deze maand?

Reacties

Een reactie posten

Populaire scribble

Gedeelde smart

We hebben een klein feestje en nemen de kinderen mee uit eten. Om het avontuur nog groter te maken proberen we een onbekend doch aanbevolen restaurant. Een menukaart? Nee, die hebben we niet. Even de QR code scannen voor alle gerechten. Papier is zó ouderwets... Of we het concept kennen. Concept? Nou nee. Het heet 'shared dining'. De gerechten zijn iets kleiner en de bedoeling is dat je alles wat je bestelt op tafel zet en het gezellig met elkaar deelt. Oké... even schakelen... allemaal iets anders bestellen dus. En de friet, dat moet ook apart besteld worden? Ja dus. Nou, een avontuur is het wel, dat moet gezegd. Vooral als alles wordt geserveerd. Want iedereen krijgt namelijk toch gewoon z'n eigen gerecht. Ziet er goed uit hoor, maar waar zijn de lege borden om het te 'sharen'. Hoe hadden ze dit nou precies bedacht? Het avontuur wordt nog groter als de ober mijn noodles voor me zet met de opmerking: "kan een beetje pittig zijn, maar u gaat niet dood hoor.&quo