Doorgaan naar hoofdcontent

Antwerp: 't stad is van iedereen

Het zit er alweer op. Drie en een halve dag zwerven door de straten van Antwerpen. Een smeltkroes van culturen en architecturen. Met de poëzie letterlijk op straat, een prachtige historische binnenstad en een fascinerende Joodse, Marokkaanse en Chinese wijk. En dat je werkelijk overal en altijd even snel of uitgebreid iets kunt eten en drinken, is voor ons snoepers soms net een verleiding teveel. Het hotel Bed, bad & brood is een aanrader: perfecte locatie, mooie kamers, fijne mensen en elke morgen een lekkere verrassing bij het ontbijt! Hoogtepunten: de chique van Kristien Hemmerechts' Zurenborg en de deurbel van meneer Moeyaert. Minpuntje: m'n vakantieprobleem is met een bezoek aan De Groene Waterman eigenlijk alleen maar groter geworden.

Awel, alles sal rech kom. En ondertussen mag u even meegenieten van een paar ferme fotokes.

Reacties

  1. Mooie foto's! Dat hotel lijkt me wel wat, bedankt voor het uitproberen ;-) We (huisgenoot en ik) zouden altijd nog 's naar Antwerpen gaan, dus... De joodse wijk ken ik wel vanuit de bus, daar was ik zeer van onder de indruk, net een boek van Potok maar dan echt. Dat er ook een Marokkaanse wijk was wist ik niet. Maar daar woon ik zelf in R'dam eigenlijk ook min of meer in, hoewel hij meer Turks/Marokkaans/Nederlands (+ nog 100 nationaliteiten) is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @schrijver: Gewoon lekker gaan. En neem dat 100% boekje mee voor de leukste wandelingen. Het lijkt me juist een mooie ervaring om te voelen hoe de culturele mix van Rotterdam anders (of juist niet anders) is dan die van Antwerpen. Goeie reis alvast!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Berlijn - Stadsbeer Schnute

Berlijn dankt haar naam en stadswapen aan de beer. Er doen veel verhalen de ronde over de relatie tussen beer en Berlijn. De meest overtuigende is de hypothese van onderzoeker Theodor Zell. Volgens Zell is de stad Berlijn gesticht in de buurt van een plaats waar zich veel beren ophielden, ter hoogte van de huidige Nederlandse ambassade . Dit was aan het eind van de twaalfde eeuw een ondiepe, vlakke plaats in de Spree. Ook beweert hij dat het woord Berlin vroeger 'bereplaats' beteken-de. En dat maakt z'n theorie geloofwaardig genoeg! Waar of niet, je komt de beer overal tegen. Niet alleen in alle soorten en maten op straat en in de souvenierswinkels, maar ook in het echt. Knuffelijsbeer Knut kennen we nu wel, dus die slaan we even over. In het hartje van de stad resideert in de berenkuil Am Köllnischen Park sinds augustus 1939 de enige echte Berlijnse stadsbeer. De vreugde na de feestelijke opening was van korte duur. De beren hadden zwaar te lijden tijdens de oorlog. All