Doorgaan naar hoofdcontent

De veerkracht van een yogi


Het zit er weer op: een weekje 'van de wereld' en 'in hogere sferen' bij YogaTerschelling. Gelukkig hield het mooie eiland ons met beide benen op de grond, want die heb je met al dat fietsen en strandwandelen echt wel nodig. Net als een flinke fles zonnebrandcrème trouwens!

Het waren bijzondere dagen. Ik had een paar fysieke en mentale vragen en opdrachten in m'n koffertje meegenomen. Sommige dingen heb ik achtergelaten, zodat er voldoende ruimte was om nieuwe dingen mee naar huis te nemen. Fysiek was het best pittig: vroeg op, vier sessies op een dag en tussendoor het eiland verkennen. Of een tukje doen, want inzakmomenten waren gelukkig toegestaan. Mentaal gebeurde er natuurlijk ook van alles, als reactie op de yoga en op alle groepsprocessen. Soms leer je daar nog het meest van. Over deze groep niets dan lof: mooie mensen, die elkaar alle ruimte gaven om al dan niet deel te nemen, in elke mogelijke samenstelling. En een groep die mij bewust en onbewust heeft geholpen toen ik even in een dal zat. Ook voor alle docenten en voor de koks een dikke pluim. Het was in alle opzichten een voedzame week!

Ik hoopte op Terschelling weer in contact te komen met de elementen. Volgens mij is dat heel aardig gelukt. De krachtige aarde, het stromende water, de zuiverende lucht en het warme vuur heb ik allemaal mogen voelen. Ondanks de aanwezigheid van alle (jonge) toeristen heb ik geen dronken yogi's gezien, maar bovenstaande foto bewijst in ieder geval wel dat de dieren van dit eiland al behoorlijk geïnspireerd zijn.

De 'mantra' van deze week en van alle lessen heb ik ook mee naar huis genomen: je openstellen voor dat wat is, alles mag er zijn. Een mooie intentie om het nieuwe seizoen en alle ervaringen die nog voorbij gaan komen mee tegemoet te treden.

Om Shanti


Reacties

  1. De aanblik van een mooi opgevouwen E'de a/zee-shirt deed mij een traantje wegpinken ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @eazy: Goed hè? Voor jou. Hij heeft zelfs de echte zee gezien, werd 'ie helemaal blij van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @festina: leuk hè? stond ineens voor m'n lens ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?