Doorgaan naar hoofdcontent

Zomeractie: Scribbles under construction


Het is weer zover: zomervakantie. Dat betekent voor mij vrije tijd, opruimen, nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin, andere wegen. Allemaal tijd om mezelf en dat wat ik doe weer eens onder de loep te nemen, en waar nodig een ander jasje aan te meten.

Na een fijne start van dit weblog in Bloggers Tic Tac ben ik een jaar geleden - in zo'n zelfde opruimerige zomervakantie - overgestapt naar een gedownload Template-blue. En laat ik daar nu zo langzamerhand wel een beetje op zijn uitgekeken. Kennelijk hebben mijn templates een beperkte houdbaarheidsdatum.

Nu Blogger z'n eigen sjabloonontwerper heeft via DraftBlogger ben ik me daar maar eens helemaal op gaan uitleven. En dat was nog best even puzzelen en uitproberen zeg. Dingen die me niet interesseren blijk ik te kunnen wijzigen, sommige dingen die ik graag wil aanpassen blijken geblokkeerd. Een compromis-template dus. Met al het goede van de vorige en hopelijk ook voldoende nieuw moois. Opdat ik er weer een jaartje tegen kan, zullen we maar zeggen. De rest van de vakantie kom ik vast nog wat verbeterpunten tegen, maar met gepaste trots presenteer ik hierbij alvast: Scribbles nieuwe stijl!

Update: vraagje... waarom wordt in Explorer m'n header een zwarte balk en herkent Explorer de dia's van Slide niet?

Reacties

 1. Mooi Astrid!
  Ziet er weer heerlijk fris uit.
  Fijne vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi sober en overzichtelijk Astrid!

  De widgets met een witte achtergrond komen nu wel iets meer in je blog te hangen. Misschien dat je daar nog iets in kan moet de kleuren? Dan gaat het soepeler in elkaar over.

  Dat ziet overigens niet iedereen wellicht hoor. Zat er tegen mij ook een keer eentje over de ene soort wit t.o.v. de andere. Ik zie het verschil tot op vandaag nog steeds niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @essen en henk: bedankt en jullie ook een fijne zomer. We kunnen er weer een jaartje tegen!

  @edwin: bedankt voor het meedenken! Ik heb de LT-wiget in de kleuren van het template gezet, volgens mij wel beter zo. De Bloggids kan/wil ik zelf niet aanpassen. Zijn dat de widgets die je bedoelde?

  Zit ik ook nog met die zwarte balk in IE. Zie jij die ook, in plaats van m'n header? Kom jij nog in andere browsers problemen tegen? Ik heb alleen IE en Chrome... Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Astrid:

  In Chrome zie ik de LT-widget nog steeds in grijs, in Firefox wil de widget niet laden hier, maar het is beslist niet storend of lelijk hoor.

  Die zwarte balk krijg ik niet in beeld. Als je wilt kijken hoe andere browsers alles weergeven moet je je adres eens ingeven in www.browsershots.org.

  Als je de blauwe balk van Blogger evt wilt verwijderen: op http://stam.blogs.com/8bits/2007/10/perfecte-blogto.html staat ook een instructie daarvoor.

  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Ed,

  Het LT-grijs is gelijk aan de buitenkant-grijs. Leek me wel rustig met toch een zichtbaar contrast. In IE laadt hij dus ook niet, tja.

  Mooie site: browsershots! Maar ik zie dus inderdaad in IE met XP wel zwarte balken. Bommer.

  De navbar van Blogger vind ik wel weer lekker vanwege de zoekfunctie en de snelkoppelingen naar nieuw bericht en dashboard. En ach, ook lekker rustig grijs, dus van mij mag 'ie blijven (totdat ik er genoeg van krijg ;-)).

  Dank!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spoedberaad

We zitten midden in de module Moreel Beraad. We leren waar een ethisch dilemma aan moet voldoen, welke vormen van moreel beraad er zijn en hoe je als geestelijk begeleider een goede gespreksleider bent. We oefenen in groepjes met zelf ingebrachte casussen. Twee dingen zijn cruciaal in dit proces: wat is de werkelijke kernvraag en waar ligt het 'hittepunt' van het dilemma. Zo puzzel je als groep stapsgewijs naar een besluit waarmee je de minste morele schade aanricht. Het analytische van deze rol ligt me wel. In de praktijk word ik onverwacht uitgedaagd. De hele weg van Enschede naar Utrecht loopt mijn morele stressthermometer op naar een vurig hittepunt door de schaamteloze houding van een medereiziger. Best knap eigenlijk, dat je zo stoïcijns helemaal je eigen ding kunt doen. Ondertussen oefen ik op de zinsconstructie van de juiste kernvraag: "Moet ik de reiziger op dit moment aanspreken op het vervuilen van de zitplaats en bezethouden van twee extra plekken, als hij verd