Doorgaan naar hoofdcontent

Zomeractie: Scribbles under construction


Het is weer zover: zomervakantie. Dat betekent voor mij vrije tijd, opruimen, nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw begin, andere wegen. Allemaal tijd om mezelf en dat wat ik doe weer eens onder de loep te nemen, en waar nodig een ander jasje aan te meten.

Na een fijne start van dit weblog in Bloggers Tic Tac ben ik een jaar geleden - in zo'n zelfde opruimerige zomervakantie - overgestapt naar een gedownload Template-blue. En laat ik daar nu zo langzamerhand wel een beetje op zijn uitgekeken. Kennelijk hebben mijn templates een beperkte houdbaarheidsdatum.

Nu Blogger z'n eigen sjabloonontwerper heeft via DraftBlogger ben ik me daar maar eens helemaal op gaan uitleven. En dat was nog best even puzzelen en uitproberen zeg. Dingen die me niet interesseren blijk ik te kunnen wijzigen, sommige dingen die ik graag wil aanpassen blijken geblokkeerd. Een compromis-template dus. Met al het goede van de vorige en hopelijk ook voldoende nieuw moois. Opdat ik er weer een jaartje tegen kan, zullen we maar zeggen. De rest van de vakantie kom ik vast nog wat verbeterpunten tegen, maar met gepaste trots presenteer ik hierbij alvast: Scribbles nieuwe stijl!

Update: vraagje... waarom wordt in Explorer m'n header een zwarte balk en herkent Explorer de dia's van Slide niet?

Reacties

 1. Mooi Astrid!
  Ziet er weer heerlijk fris uit.
  Fijne vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Frisse make-over! Fijne zomer toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi sober en overzichtelijk Astrid!

  De widgets met een witte achtergrond komen nu wel iets meer in je blog te hangen. Misschien dat je daar nog iets in kan moet de kleuren? Dan gaat het soepeler in elkaar over.

  Dat ziet overigens niet iedereen wellicht hoor. Zat er tegen mij ook een keer eentje over de ene soort wit t.o.v. de andere. Ik zie het verschil tot op vandaag nog steeds niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @essen en henk: bedankt en jullie ook een fijne zomer. We kunnen er weer een jaartje tegen!

  @edwin: bedankt voor het meedenken! Ik heb de LT-wiget in de kleuren van het template gezet, volgens mij wel beter zo. De Bloggids kan/wil ik zelf niet aanpassen. Zijn dat de widgets die je bedoelde?

  Zit ik ook nog met die zwarte balk in IE. Zie jij die ook, in plaats van m'n header? Kom jij nog in andere browsers problemen tegen? Ik heb alleen IE en Chrome... Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Astrid:

  In Chrome zie ik de LT-widget nog steeds in grijs, in Firefox wil de widget niet laden hier, maar het is beslist niet storend of lelijk hoor.

  Die zwarte balk krijg ik niet in beeld. Als je wilt kijken hoe andere browsers alles weergeven moet je je adres eens ingeven in www.browsershots.org.

  Als je de blauwe balk van Blogger evt wilt verwijderen: op http://stam.blogs.com/8bits/2007/10/perfecte-blogto.html staat ook een instructie daarvoor.

  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Ed,

  Het LT-grijs is gelijk aan de buitenkant-grijs. Leek me wel rustig met toch een zichtbaar contrast. In IE laadt hij dus ook niet, tja.

  Mooie site: browsershots! Maar ik zie dus inderdaad in IE met XP wel zwarte balken. Bommer.

  De navbar van Blogger vind ik wel weer lekker vanwege de zoekfunctie en de snelkoppelingen naar nieuw bericht en dashboard. En ach, ook lekker rustig grijs, dus van mij mag 'ie blijven (totdat ik er genoeg van krijg ;-)).

  Dank!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N