Doorgaan naar hoofdcontent

Update ding PodCast

Dit is één van de dingen waar ik sinds de cursus niks meer mee heb gedaan. Niet geluisterd, niet gemaakt, niet gedownload, niet gemist. Maar ik wist dat ik nog wat afleveringen van In Europa op m'n ZEN had staan, dus dat leek me een mooie doorstart. Bleek die ZEN van mij net zo dood te zijn als m'n podcastbeleving. Zelfs aansluiten op de computer had geen effect.

ZEN bleef zwart. Stil protest vanwege te lange verwaarlozing. Ik zag mezelf al beteuterd staan, bij één van onze BHV'ers, voor een vakkundige reanimatie of ander noodverband.

Wat schets m'n verbazing, na een half uurtje ander gesurf, wordt ZEN ineens wakker. Helemaal vergeten dat hij nog aangesloten was. Maar wat een heerlijk contactgeluidje en wat een mooi beeld! Welkom terug ZEN, zuig je accu maar weer lekker vol, ik zal m'n leven beteren.

Inmiddels heb ik ook een paar mooie podcasts gevonden en aan m'n netvibes of delicious toegevoegd.

 • In Europa natuurlijk, want de tweede serie begint binnenkort.

 • Alle voordrachten van Bart Moeyaert, fijn als slaapmutsje na een dag vol indrukken.

 • Radio 4 Spiegelzaal & Zondagochtendconcert, wat eigenlijk altijd gewoon aanstaat, maar voor als ik nog eens iets bijzonders terug wil horen.

 • Een nieuwe tip: duizendwoorden, uit het radioprogramma De Avonden. Het onderdeel waarvoor onbekende Nederlandse schrijftalenten hun korte verhaal van 1000 woorden mogen inzenden. Vindt de vakjury het verhaal mooi genoeg, dan mag de schrijver het voordragen in de studio. De podcast komt binnenkort beschikbaar.

 • En een toekomst wens: de podcast van Bieblog Hengelo. Want als we het schrijven eenmaal onder de knie hebben, is het gesproken woord toch een mooi logisch vervolg, nietwaar?

Lijkt me prima luistervoer voor een volgende treinreis, in plaats van altijd maar werken. En wie weet raak ik wel geïnspireerd voor m'n eigen duizendwoorden verhaal. Of m'n eigen podcast! Hoe dat kan klinken? Misschien ooit wel net zo zacht als...


Eerste lezers


Bart Moeyaert schreef Eerste lezers voor de 70ste verjaardag van de Boekenbeurs in Antwerpen. Die respectabele leeftijd duidt op een traditie, op het feit dat generaties elkaar al jarenlang de weg wijzen naar dit evenement.

Reacties

 1. Tis je dus toch gelukt! Maar.. hebje nou ook abonnementen via zencast-organizer? Want dan wordt het pas echt makkelijk: zodra de heer Moeyaert heeft bedacht dattie weer iets nieuws wil voorlezen, krijg jij 't automatisch op je ZENnetje! Krijg je daar nou geen zenzin van? En fijn dat jouw zwarte maatje het heeft overleefd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, 't is nog altijd niet dat hele podcastblokje zoals ik het wilde hebben, maar weer alleen de playknop. Hoe dan ook, het werkt!

  Die zencast-organizer is mij een raadsel. Los van het feit dat ik nog niet weet hoe het werkt, heb ik ook nog geen enkele zencast naar mijn smaak ontdekt. Misschien moet je het me even laten zien... eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, hé, Bart Moeyaert. ook zijn website is een pareltje vind ik.
  Maar welke audiospeler(-knop) heb je daar in je post geplaatst? Is dat iets dat bij Zen hoort?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Pyjama(!), fijn dat je ook een fan bent. Het knopje heb ik redelijk amateuristisch van het origineel gekopieerd. Helaas regelt ZEN dat niet voor me.

  Ga via mijn linkje naar de website waarop de podcast van het gedicht staat. Klik met rechts en kies Bron weergeven. Dan verschijnt een hele lange html-tekst. Zoekzoek tussen de codes en de gewone teksten naar het deeltje van de podcast. Het staat tussen de code die begint en eindigt met 'blocknote'.

  Dat selecteer je en plak je in het html-gedeelte van je eigen bericht. Dan nog een beetje afwerken, zodat het er uitziet zoals je zelf wilt. Gewoon proberen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Astrid
  Dat is weer iets dat ik bijgeleerd heb! Ik heb al een audiospeler ondertussen (van WordPress), maar heb er zo lang op zitten zoeken dat het me wel interesseert hoe anderen het doen.
  Heel mooi het jouwe.
  Zal het zeker eens uitproberen.
  Hartelijke Dank !

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

  Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kom ik gelijk aan met de mentor die me eerder meenam bij zijn huisbezoeken, vechten we om de laatste parkeerplaats en zitten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. Een belafspraak is snel gemaakt en hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op petje-af variant racen we door de prestaties v