Doorgaan naar hoofdcontent

Update ding LibraryThing


Wat tijdens 23dingen begon met een korte lijst van boeken, die ook echt in mijn boekenkast staan, is in de loop van dit blog uitgegroeid tot een persoonlijk profiel van boeken die een bijzondere betekenis voor me hebben. Wie mij dus wil leren kennen, moet gewoon m'n scribbles blijven lezen en een blik werpen op Mijn LibraryThing.

Natuurlijk heb ik alle boeken voorzien van een omslag (want die blijken nog best vaak te ontbreken) en een sterclassering (wat u gerust mag gebruiken als tiplijst!). De auteurswolkwidget vrolijkt m'n blog op, maar heeft ook wel eens last van een vreemd soort wolkpsychose. Groot wordt klein, klein wordt groot, groot wordt megagroot of alles even klein... De laatste weken lijkt hij weer tot rust te zijn gekomen, voor zolang het duurt.

Wat ik op dit moment lees, is te zien bij Astrids Leestafel. Ook zo'n ding dat in de loop van de tijd een vaste plek op dit blog heeft gekregen. Omdat ik het best aardig vind om iets van mezelf te tonen, maar dat liever verpak in een personal branding dan in een uitgebreid profiel. En uiteindelijk heeft dit alles de inhoud van mijn blog gevormd. Want hoe graag ik ook zou willen meepraten over de toestand in de wereld, mijn ding ligt toch vooral bij boeken, film en muziek. Met een toefje internet waar het zo uit komt.

Wat ik niet doe, is via LibraryThing discussies aangaan met leesgenoten. Geen behoefte, geen zin, geen noodzaak, geen tijd desnoods. Wat ik wel ga doen, is opvallende boeken, films en cd's beschrijven op ons Bieblog. En daar komen hopelijk vanzelf discussies uit voort, dus met dat 2.0 zit het toch nog wel goed gelukkig.

Reacties

 1. ik heb net Lynnzzy's tip dizzie.nl Ook een boek community.

  Collecties samenstellen & delen, beoordelingen & reacties en blogs,
  ziet er ook prima uit. En ook met boekkaftjes. En interviews met schrijvers, boektrailers en een agenda.

  Aanmelden is gratis en dan maak je meteen kans op een van de vele boekenpakketten die dizzie weggeeft. Voor echte boekfans lijkt me. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik zag zoiets voorbij komen. Zal er eens induiken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat