Doorgaan naar hoofdcontent

Update ding LibraryThing


Wat tijdens 23dingen begon met een korte lijst van boeken, die ook echt in mijn boekenkast staan, is in de loop van dit blog uitgegroeid tot een persoonlijk profiel van boeken die een bijzondere betekenis voor me hebben. Wie mij dus wil leren kennen, moet gewoon m'n scribbles blijven lezen en een blik werpen op Mijn LibraryThing.

Natuurlijk heb ik alle boeken voorzien van een omslag (want die blijken nog best vaak te ontbreken) en een sterclassering (wat u gerust mag gebruiken als tiplijst!). De auteurswolkwidget vrolijkt m'n blog op, maar heeft ook wel eens last van een vreemd soort wolkpsychose. Groot wordt klein, klein wordt groot, groot wordt megagroot of alles even klein... De laatste weken lijkt hij weer tot rust te zijn gekomen, voor zolang het duurt.

Wat ik op dit moment lees, is te zien bij Astrids Leestafel. Ook zo'n ding dat in de loop van de tijd een vaste plek op dit blog heeft gekregen. Omdat ik het best aardig vind om iets van mezelf te tonen, maar dat liever verpak in een personal branding dan in een uitgebreid profiel. En uiteindelijk heeft dit alles de inhoud van mijn blog gevormd. Want hoe graag ik ook zou willen meepraten over de toestand in de wereld, mijn ding ligt toch vooral bij boeken, film en muziek. Met een toefje internet waar het zo uit komt.

Wat ik niet doe, is via LibraryThing discussies aangaan met leesgenoten. Geen behoefte, geen zin, geen noodzaak, geen tijd desnoods. Wat ik wel ga doen, is opvallende boeken, films en cd's beschrijven op ons Bieblog. En daar komen hopelijk vanzelf discussies uit voort, dus met dat 2.0 zit het toch nog wel goed gelukkig.

Reacties

 1. ik heb net Lynnzzy's tip dizzie.nl Ook een boek community.

  Collecties samenstellen & delen, beoordelingen & reacties en blogs,
  ziet er ook prima uit. En ook met boekkaftjes. En interviews met schrijvers, boektrailers en een agenda.

  Aanmelden is gratis en dan maak je meteen kans op een van de vele boekenpakketten die dizzie weggeeft. Voor echte boekfans lijkt me. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik zag zoiets voorbij komen. Zal er eens induiken!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.