zondag 23 november 2008

Update ding LibraryThing


Wat tijdens 23dingen begon met een korte lijst van boeken, die ook echt in mijn boekenkast staan, is in de loop van dit blog uitgegroeid tot een persoonlijk profiel van boeken die een bijzondere betekenis voor me hebben. Wie mij dus wil leren kennen, moet gewoon m'n scribbles blijven lezen en een blik werpen op Mijn LibraryThing.

Natuurlijk heb ik alle boeken voorzien van een omslag (want die blijken nog best vaak te ontbreken) en een sterclassering (wat u gerust mag gebruiken als tiplijst!). De auteurswolkwidget vrolijkt m'n blog op, maar heeft ook wel eens last van een vreemd soort wolkpsychose. Groot wordt klein, klein wordt groot, groot wordt megagroot of alles even klein... De laatste weken lijkt hij weer tot rust te zijn gekomen, voor zolang het duurt.

Wat ik op dit moment lees, is te zien bij Astrids Leestafel. Ook zo'n ding dat in de loop van de tijd een vaste plek op dit blog heeft gekregen. Omdat ik het best aardig vind om iets van mezelf te tonen, maar dat liever verpak in een personal branding dan in een uitgebreid profiel. En uiteindelijk heeft dit alles de inhoud van mijn blog gevormd. Want hoe graag ik ook zou willen meepraten over de toestand in de wereld, mijn ding ligt toch vooral bij boeken, film en muziek. Met een toefje internet waar het zo uit komt.

Wat ik niet doe, is via LibraryThing discussies aangaan met leesgenoten. Geen behoefte, geen zin, geen noodzaak, geen tijd desnoods. Wat ik wel ga doen, is opvallende boeken, films en cd's beschrijven op ons Bieblog. En daar komen hopelijk vanzelf discussies uit voort, dus met dat 2.0 zit het toch nog wel goed gelukkig.

2 opmerkingen:

 1. ik heb net Lynnzzy's tip dizzie.nl Ook een boek community.

  Collecties samenstellen & delen, beoordelingen & reacties en blogs,
  ziet er ook prima uit. En ook met boekkaftjes. En interviews met schrijvers, boektrailers en een agenda.

  Aanmelden is gratis en dan maak je meteen kans op een van de vele boekenpakketten die dizzie weggeeft. Voor echte boekfans lijkt me. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik zag zoiets voorbij komen. Zal er eens induiken!

  BeantwoordenVerwijderen