Doorgaan naar hoofdcontent

Update ding Social networks

Wie is daar eigenlijk ooit mee begonnen, met zo'n sociaal netwerk. En wie dachten er daarna: "dat kan ik ook, maar dan anders en beter en rond een speciaal onderwerp, want dat is er vast nog niet".

Ja, ik doe ook mee. Ik hyve en ik ning. Heel bescheiden dus. Maar eigenlijk is 'doen' een veel te actief werkwoord. Wat ik echt 'doe' is bloggen. De rest verdwijnt naar die ene dag in het jaar dat ik van ellende of verveling echt even niet weet wat ik moet doen.

En nu is er ook nog dizzie: een kruising tussen hyves en librarything. Moet ik dat nu ook gaan doen dan?

Twee dingen begrijp ik niet zo goed aan al die netwerken. Die discussie over online vrienden en echte vrienden is een gepasseerd station. Dat verschil snap ik heus wel. Nee, ik bedoel twee andere dingen:
 • Waar haalt iedereen toch de tijd vandaan om zo sociaal en online te zijn.
 • Wat heeft iedereen toch voor vreselijk belangrijks te melden aan elkaar.

Het is zeker interessant om te zien hoe de wereld verandert, kleiner wordt. Hoe mensen elkaar ontmoeten of opnieuw ontdekken. En wat de gevolgen kunnen zijn voor zoiets als een presidents verkiezing. Maar waarschijnlijk ben ik gewoon niet eenzaam of slim genoeg om vriendjes te worden met dit ding!

Reacties

 1. het mág gewoon je ding niet zijn ook als het wél het ding van anderen is :-)

  ik denk dat sociaal netwerken pas dan contraproductief wordt als je gaat merken dat je de andere dingen die je wilt/zoekt - door de (priori)tijd die je op dat moment geeft aan sociaal netwerken - niet voldoende aandacht geeft

  Die balans zal voor iedereen ergens anders liggen. Omdat iedereen ook andere drijfveren heeft, anders is. En ik denk ook dat iedereen wel eens uít balans is (ook al zien we dat dan niet altijd), simpelweg omdat je je grenzen niet kunt leren kennen als je er niet tegenaan loopt :-)

  Hoe dan ook: achter elke Nee, zit een Ja. En ik hoor bij jou hele duidelijke Ja's weerklinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Marina,

  Bedankt voor deze, bijna cryptische, reactie ;-)
  Balans is een belangrijk ding (!) en JA, die is wel eens zoek. Maar dan gaat het vooral om mijn balans tussen online en offline. Die grens kruist regelmatig mijn pad, zoals bij meer bloggers en netwerkers waarschijnlijk. Maar JA, het is ook allemaal zo leuk hè. Dat belooft wat voor de komende JAren, waarin steeds meer nieuwe leuke dingen aan de onlinewereld worden toegevoegd. En JA, dat zijn inderdaad best een boel duidelijke JA's :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g