Doorgaan naar hoofdcontent

Met trots: Digital Day!


Stel je voor...
Je werkt bij een ambitieuze bibliotheek, je hebt die cursus gevolgd, op je jaarwerkplan staat dat je een aantal web 2.0 toepassingen moet ontwikkelen en je wordt op pad gestuurd voor inspiratie. Zo ontmoet je het brein achter FrankWatching, die je alle ins en outs vertelt over het opzetten en onderhouden van een weblog voor je organisatie. En brengen collega's in Zwolle en Enschede je op het spoor van de Poken.

Wat doe je dan...
Dan kruip je met wat collega's om de tafel, bedenkt een leuke happening, belt wat rond naar inspirerende mensen en schuift alle puzzelstukjes in elkaar.

En voila...
Namens mijn geïnspireerde, enthousiaste, innovatieve collega's presenteer ik u met trots


Zaterdag 4 april staat Bibliotheek Hengelo Beursplein van 11-15 uur in het teken van onze nieuwste digitale ontwikkelingen. Om aan iedereen te laten zien wat we allemaal in huis hebben, dat je daar best leuke dingen mee kunt doen en dat het er ook nog eens reuze gezellig is! Wat valt er te beleven?
 • Frank Janssen geeft om 13 uur een lezing over het geheim van een succesvol weblog en nieuwe digitale ontwikkelingen.

 • 'King of Poken' Jilles Groenendijk geeft zijn enthousiaste demonstratie en zorgt ervoor dat Hengelo straks ook massaal aan de Poken is.

 • We houden een Google Battle, waar natuurlijk een Poken te winnen valt voor de snelste informatievinder.

 • En verder zijn er demonstraties Hoe maak ik een weblog? en Chatten met Al@din en maakt u kennis met onze digitale workshops zoals RSS feeds, Haal meer uit Google en Weblog maken.
En weet je wat...
Natuurlijk presenteren we ook ons Bieblog, onze toolbar en alle digitale diensten die via onze website en catalogus nu al voor iedereen toegankelijk zijn. Dus zorg dat u erbij bent, het wordt vast een inspirerende middag. Toegang is gratis, natuurlijk.

Ik kom zelf wat later jongens, eerst effe sporten, maar dan ben ik zeker van de partij!

Gogo Hengelo,
op naar de volgende 2.0!

En mocht u denken: wat komt deze post me bekend voor? Dat klopt, want ook Scribbles is van de knip-en-plak generatie.

Reacties

 1. Hee: wat komt deze post me bekend voor. :-).
  Indien gezond 4 april aanwezig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Sofie: doe ik ook, ik ga alleen maar kijken en een hart onder de riem van m'n collega's steken!

  @Henk: tot 4 april dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk initiatief. Ben al eens in Bibliotheek Hengelo geweest tijdens mijn opleiding. Helaas zit ik tijdens deze dag in Londen. Nou ja helaas..?;)

  Maar het wordt vast een succes! Heb de Pokens nu ook een aantal keer mogen vasthouden:P Maar wat er nu zo cool is met deze dingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk idee!
  heb het ook even gepromoot op twitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk idee!
  heb het ook even gepromoot op twitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Tom: Londen is beter, dat weet ik zeker! Die poken wordt pas leuk als heel veel mensen hem hebben en even virtueel kunnen 'knuffelen'. Maar ik snap je twijfel...

  @Steenwijk: Thanx!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Astrid,

  Had jou en Erwin een mailtje gestuurd, om jullie en je collega´s veel succes te wensen a.s. zaterdag. Ik weet nog niet of het me lukt te komen. Waarschijnlijk niet.

  De mail kreeg ik tot 2x terug, dus ik doe maar zo!

  Hartelijke groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Hetty: Alle externe mail werd net die dag voor spam aangezien en tegengehouden door onze sterke firewall. Veel bedrijven schijnen er last van te hebben gehad. Gelukkig zijn we weer helemaal digitaal bereikbaar! Dank voor je succeswensen. Dat je in gedachten bij ons bent, is al heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g