Doorgaan naar hoofdcontent

Met trots: Digital Day!


Stel je voor...
Je werkt bij een ambitieuze bibliotheek, je hebt die cursus gevolgd, op je jaarwerkplan staat dat je een aantal web 2.0 toepassingen moet ontwikkelen en je wordt op pad gestuurd voor inspiratie. Zo ontmoet je het brein achter FrankWatching, die je alle ins en outs vertelt over het opzetten en onderhouden van een weblog voor je organisatie. En brengen collega's in Zwolle en Enschede je op het spoor van de Poken.

Wat doe je dan...
Dan kruip je met wat collega's om de tafel, bedenkt een leuke happening, belt wat rond naar inspirerende mensen en schuift alle puzzelstukjes in elkaar.

En voila...
Namens mijn geïnspireerde, enthousiaste, innovatieve collega's presenteer ik u met trots


Zaterdag 4 april staat Bibliotheek Hengelo Beursplein van 11-15 uur in het teken van onze nieuwste digitale ontwikkelingen. Om aan iedereen te laten zien wat we allemaal in huis hebben, dat je daar best leuke dingen mee kunt doen en dat het er ook nog eens reuze gezellig is! Wat valt er te beleven?
 • Frank Janssen geeft om 13 uur een lezing over het geheim van een succesvol weblog en nieuwe digitale ontwikkelingen.

 • 'King of Poken' Jilles Groenendijk geeft zijn enthousiaste demonstratie en zorgt ervoor dat Hengelo straks ook massaal aan de Poken is.

 • We houden een Google Battle, waar natuurlijk een Poken te winnen valt voor de snelste informatievinder.

 • En verder zijn er demonstraties Hoe maak ik een weblog? en Chatten met Al@din en maakt u kennis met onze digitale workshops zoals RSS feeds, Haal meer uit Google en Weblog maken.
En weet je wat...
Natuurlijk presenteren we ook ons Bieblog, onze toolbar en alle digitale diensten die via onze website en catalogus nu al voor iedereen toegankelijk zijn. Dus zorg dat u erbij bent, het wordt vast een inspirerende middag. Toegang is gratis, natuurlijk.

Ik kom zelf wat later jongens, eerst effe sporten, maar dan ben ik zeker van de partij!

Gogo Hengelo,
op naar de volgende 2.0!

En mocht u denken: wat komt deze post me bekend voor? Dat klopt, want ook Scribbles is van de knip-en-plak generatie.

Reacties

 1. Hee: wat komt deze post me bekend voor. :-).
  Indien gezond 4 april aanwezig hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Sofie: doe ik ook, ik ga alleen maar kijken en een hart onder de riem van m'n collega's steken!

  @Henk: tot 4 april dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk initiatief. Ben al eens in Bibliotheek Hengelo geweest tijdens mijn opleiding. Helaas zit ik tijdens deze dag in Londen. Nou ja helaas..?;)

  Maar het wordt vast een succes! Heb de Pokens nu ook een aantal keer mogen vasthouden:P Maar wat er nu zo cool is met deze dingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk idee!
  heb het ook even gepromoot op twitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk idee!
  heb het ook even gepromoot op twitter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Tom: Londen is beter, dat weet ik zeker! Die poken wordt pas leuk als heel veel mensen hem hebben en even virtueel kunnen 'knuffelen'. Maar ik snap je twijfel...

  @Steenwijk: Thanx!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Astrid,

  Had jou en Erwin een mailtje gestuurd, om jullie en je collega´s veel succes te wensen a.s. zaterdag. Ik weet nog niet of het me lukt te komen. Waarschijnlijk niet.

  De mail kreeg ik tot 2x terug, dus ik doe maar zo!

  Hartelijke groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Hetty: Alle externe mail werd net die dag voor spam aangezien en tegengehouden door onze sterke firewall. Veel bedrijven schijnen er last van te hebben gehad. Gelukkig zijn we weer helemaal digitaal bereikbaar! Dank voor je succeswensen. Dat je in gedachten bij ons bent, is al heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.