Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe klantvriendelijk kun je zijn...

Onlangs werd ik blij verrast met een waardebon van mijn vaste kledingwinkel Turnover. Een keten met 24 filialen, waarvan de helft in Nederland. Ik heb daar namelijk de laatste paar seizoenen best wat geld naartoe gebracht en ongemerkt punten gespaard. Die punten zijn nu geld waard: achtentachtig euri en achtenveertig centen!

Even de kleine lettertjes lezen...
 • Contante uitbetaling is niet mogelijk (logisch, maar vermelden kan geen kwaad)
 • Niet bruikbaar in combinatie met sales (jammer, maar oké, er zijn grenzen)
 • Persoonsgebonden, daarom verzoeken wij u vriendelijk om u te legitimeren bij het inleveren van deze vouche (pardon? dus als ik er een vriendin blij mee wil maken, omdat ik zelf echt geen kleren meer nodig heb... vreemd)
 • Uitsluitend inwisselbaar in de filialen Antwerpen, Knokke, Hilversum, Rijswijk en Wassenaar (say what?!)

Nu zijn bibliotheken steeds meer bezig met zogenaamde winkelconcepten: collecties worden gepresenteerd volgens de regels van de retail. Volle planken, thema's uitlichten, verleiden, logische routes en nog meer van dat soort verkooptechnieken. Als winkels schijnbaar het goede voorbeeld geven wat betreft inrichting, moesten we misschien ook hun acties overnemen.
Ik doe een voorstel:

 • Spaar punten bij elke titel die u leent
 • 1000 punten geven recht op 10 titels naar keuze
 • Niet te gebruiken in combinatie met Zoek&Boek
 • Persoonsgebonden, daarom verzoeken wij u vriendelijk om u te legitimeren bij het registreren van uw materialen
 • Uitsluitend inwisselbaar in de bibliotheken van Zwartewaterland, Heerhugowaard en Tytsjerksteradiel

En dan heeft Turnover ook nog wel een sterke slogan in de aanbieding:

Stylisch simplicity with a modern attitude

Laat me niet lachen.


Reacties

 1. Shoppen in Antwerpen dus!! Ik ben voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar je gaat dus wel mooi stijlvol doch eenvoudig maar toch ook weer modern gekleed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Stella: Dat is dan wel weer zo. Antwerpen, here we come!

  @Eazy: That's me ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig laat jij mij wel lachen met deze post. Had ik toevallig ook even nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jouke: Graag gedaan! En sterkte nog vandaag dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. och Zwartewaterland ligt hier vlakbij hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LOL, maar de actie is sinds gister afgelast!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je