Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe klantvriendelijk kun je zijn...

Onlangs werd ik blij verrast met een waardebon van mijn vaste kledingwinkel Turnover. Een keten met 24 filialen, waarvan de helft in Nederland. Ik heb daar namelijk de laatste paar seizoenen best wat geld naartoe gebracht en ongemerkt punten gespaard. Die punten zijn nu geld waard: achtentachtig euri en achtenveertig centen!

Even de kleine lettertjes lezen...
 • Contante uitbetaling is niet mogelijk (logisch, maar vermelden kan geen kwaad)
 • Niet bruikbaar in combinatie met sales (jammer, maar oké, er zijn grenzen)
 • Persoonsgebonden, daarom verzoeken wij u vriendelijk om u te legitimeren bij het inleveren van deze vouche (pardon? dus als ik er een vriendin blij mee wil maken, omdat ik zelf echt geen kleren meer nodig heb... vreemd)
 • Uitsluitend inwisselbaar in de filialen Antwerpen, Knokke, Hilversum, Rijswijk en Wassenaar (say what?!)

Nu zijn bibliotheken steeds meer bezig met zogenaamde winkelconcepten: collecties worden gepresenteerd volgens de regels van de retail. Volle planken, thema's uitlichten, verleiden, logische routes en nog meer van dat soort verkooptechnieken. Als winkels schijnbaar het goede voorbeeld geven wat betreft inrichting, moesten we misschien ook hun acties overnemen.
Ik doe een voorstel:

 • Spaar punten bij elke titel die u leent
 • 1000 punten geven recht op 10 titels naar keuze
 • Niet te gebruiken in combinatie met Zoek&Boek
 • Persoonsgebonden, daarom verzoeken wij u vriendelijk om u te legitimeren bij het registreren van uw materialen
 • Uitsluitend inwisselbaar in de bibliotheken van Zwartewaterland, Heerhugowaard en Tytsjerksteradiel

En dan heeft Turnover ook nog wel een sterke slogan in de aanbieding:

Stylisch simplicity with a modern attitude

Laat me niet lachen.


Reacties

 1. Shoppen in Antwerpen dus!! Ik ben voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar je gaat dus wel mooi stijlvol doch eenvoudig maar toch ook weer modern gekleed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Stella: Dat is dan wel weer zo. Antwerpen, here we come!

  @Eazy: That's me ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig laat jij mij wel lachen met deze post. Had ik toevallig ook even nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Jouke: Graag gedaan! En sterkte nog vandaag dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. och Zwartewaterland ligt hier vlakbij hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. LOL, maar de actie is sinds gister afgelast!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g