Doorgaan naar hoofdcontent

D-Day in Hengelo


Vandaag was het zover: Digital Day in Bibliotheek Hengelo! Toegegeven, het liep niet storm, maar het was wel heel gezellig.

Onze Poken-Jilles stond strategisch bij de ingang en heeft z'n verhaal aan heel wat belangstellenden verteld. Als je misschien niet enthouiast bent om het product, dan word je dat toch zeker wel van die eindeloos energieke Jilles. Poken had zich geen betere ambassadeur kunnen wensen.

Frank Janssen trakteerde een klein gezelschap op zijn ervaringen met bloggen, op opvallende feiten en cijfers over hoe mensen vroeger en nu hun tijd besteden, hun informatie vinden of hun sociale contacten onderhouden en natuurlijk op de nieuwste ontwikkelingen. Dat ik ze allemaal al kende, vond ik dan wel weer een pluimpje voor mezelf waard. En dat onze bibliotheek veel van die toepassingen actief inzet, kon zelfs op een compliment van Frank rekenen.

De Google Battle heeft een paar mooie momenten opgeleverd. Zo waren er spannende battles tussen ouder en kind, maar ook Jilles en onze eigen Danny waagden een gokje. Moedig Danny! Volgende keer beter... het waren echt onmogelijke vragen.

Ook leuk dat er een paar collega's uit de provincie zijn komen kijken. Zo blijk ik ineens naast iemand te zitten waar ik al vaak mee heb gemaild, die m'n vriend is op Ning, die ik als reaguurder op blogs tegenkomen, maar die ik nog nooit heb ontmoet. Dat is dan wel weer raar aan die digitale sociale wereld: je kunt iemand voorbij lopen zonder te weten dat je hem eigenlijk kent, maar heb je eenmaal de hand geschut dan hoef je ook heel veel niet meer te vertellen, omdat je al zoveel van elkaar weet.

De wereld is vreemd. Maar wel leuk!

Reacties

 1. Dit lijkt mij ook wel iets voor een organisatie als de bieb2.0 voor onderlinge communicatie:
  P2: een op twitter lijkend groepsblog van Wordpress.
  http://en.blog.wordpress.com/2009/03/11/p2-the-new-prologue/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ervaring was wederzijds, Toch weer wat nieuws te weten gekomen, blijken we ook nog eens dezelfde "muzikale" achtergrond te hebben.

  Verder complimenten voor de organisatie, het liep dan wel niet storm het was wel heel professioneel en interactief opgezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas was ik door ziekte zelf verhinderd (balen!!). Zijn/komen er foto's en/of video van DD?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @eazy: Ziet er inderdaad stoer en mooi uit. Ik ben (nog) niet zo van de WP, maar zal er eens induiken.

  @diriwout: Klopt. Ik had eigenlijk moeten schrijven dat er na de "oh jij" ervaring altijd wel een nieuwe ervaring wordt toegevoegd ;-) Dank voor je compliment, ik geef het door aan de organisatie!

  @jouke: Ik had je inderdaad gemist. Maar je collega heeft Enschede prima vertegenwoordigd en je afwezigheid toegelicht. Fijn dat je toch nog zo nu en dan online bent. Beterschap.
  Foto's en film... ik geloof niet dat ik iemand met een camera heb zien rondlopen. Ze waren te druk met battelen en poken. Ik check het even.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk inderdaad!

  En zo zie je dat een profielfoto toch meerwaarde kan hebben soms...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu baal ik nog veel meer dat ik niet kon.
  Leuk enthousiast verhaal Astrid. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @edwin: nou ja, mijn profielfoto had in dit geval ook niet echt geholpen... In Eindhoven ontmoette ik Van Beijnen, die ik alleen ken van de blogs enzo. Ook bij hem viel niet echt het kwartje, tot ik me voorstelde met "hoi, scribbles". Grappig om dan die "oh ja"-blik te zien.

  @essen: volgende keer dan maar!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?