Doorgaan naar hoofdcontent

Wie waagt, die verliest

Trouwe lezers weten het al: onze mannelijke personeels-vereniging zorgt een paar keer per jaar voor spanning en inspanning. Dit weekend was het vertier aan de beurt. En waar ga je naartoe als je een avond gezellig wilt (thema)feesten, bruiloften of lekker eten? Logisch, naar De Rustende Jager.
(Twentse humor, vermoed ik)

En wat gebeurt er dan, als je zo'n 30 (hongerige) bibliothecarissen en partners 40 dollar geeft en ze loslaat op een roulette- of pokertafel? Nou, dan gaan die bibliothecarissen ook echt helemaal los!


Roulette is leuk hoor, maar ook wel heel dom. Sommigen spelen op safe en leggen steeds één fiche neer op een plek met bijna 50% kans. Heel stoer, maar dat schiet niet echt op natuurlijk. Het wordt pas leuk als je op nummers gaat inzetten of met hele stapeltjes fiches gaat strooien. Je hebt stille genieters en gangmakers. Sommigen gokken blind, anders krijgen nummers door. Hoe dan ook, uw Scribbles was halverwege de avond door al haar dollars heen. M'n karma zat niet zo mee. Maar gelukkig is kijken ook heel leuk. En als je lief kijkt mag je zelfs het balletje draaien, zodat anderen weer heel veel geld kunnen verdienen. Graag gedaan, jongens!

Nee, roulette is dom leuk. Dan poker, dat is een hele andere koek.


Bij poker moet je nadenken, keuzes maken, lef tonen en soms bluffen. Bij poker speel je tegen elkaar, dus schuift het geld altijd van de één naar de ander. In het gunstigste geval schuift alles naar één persoon, hè Peter. Bij poker moet je echt werken voor je winst, maar ohoh, wat is dat verslavend. Had Enschede geen Holland Casino...?

Hoe dan ook, we hebben weer gelachen en elkaar van onverwachte kanten leren kennen. Daar kan geen teambuildingscursus tegenop. Bedankt, PV!

Reacties

  1. Leuk, zo'n initiatief. Alles op rood, riep ik altijd, maar dat werkt inderdaad niet zo goed bij Roulette :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja, we hebben leuke mannen in de PV :-) Rood ging lang goed, tot het mis ging.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spoedberaad

We zitten midden in de module Moreel Beraad. We leren waar een ethisch dilemma aan moet voldoen, welke vormen van moreel beraad er zijn en hoe je als geestelijk begeleider een goede gespreksleider bent. We oefenen in groepjes met zelf ingebrachte casussen. Twee dingen zijn cruciaal in dit proces: wat is de werkelijke kernvraag en waar ligt het 'hittepunt' van het dilemma. Zo puzzel je als groep stapsgewijs naar een besluit waarmee je de minste morele schade aanricht. Het analytische van deze rol ligt me wel. In de praktijk word ik onverwacht uitgedaagd. De hele weg van Enschede naar Utrecht loopt mijn morele stressthermometer op naar een vurig hittepunt door de schaamteloze houding van een medereiziger. Best knap eigenlijk, dat je zo stoïcijns helemaal je eigen ding kunt doen. Ondertussen oefen ik op de zinsconstructie van de juiste kernvraag: "Moet ik de reiziger op dit moment aanspreken op het vervuilen van de zitplaats en bezethouden van twee extra plekken, als hij verd