Doorgaan naar hoofdcontent

Iedereen wandelt zich wijs


Reacties

 1. Geen reactie, een vraag. Omdat ik een aantal van jouw "leerlingen" af en toe volg, ben ik zo langzamerhand iets wijzer geworden in het blogvolgen, ik feedread ze. Kun jij me zeggen wat het verschil is tussen een feedreader en een feedburner? En waarom ik de wereld van Sophie niet kan laten feeden? (Terwijl ze toch dezelfde regel onderaan haar blog heeft staan als de anderen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag AvA, je stelt wel lastige vragen voor de vroege morgen hoor!
  Ik doe een poging. Om eerlijk te zijn weet ik het verschil tussen een burner en reader niet. Ik ken alleen de term reader en gebruik zelf netvibes, dat bevalt heel goed. Welke gebruik jij?

  Sophie heeft inderdaad bovenin haar zijbalk de gadget geplaatst om feeds toe te voegen aan je 'reader', ook aan netvibes. Dat moet gewoon werken. Wel is het zo dat de helft van haar uitrolmenu achter de gadget valt die ze er onder heeft geplaatst. Als jij op zoek bent naar het Atom-icoontje, die zit dus achter de wereldbol. Je zou Sophie even kunnen vragen één van beiden te verplaatsen! Bij haar reactiefeeds gebeurt hetzelfde.

  Hopelijk kom je hier even verder mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Astrid en AvA,
  Ooit heb ik uit nieuwsgierigheid zitten rommelen met Feedburner. Er is toen iets fout gegaan waardoor mijn RSS niet meer werkt. In ieder geval niet voor de berichten maar mogelijk wel voor reacties. Maar daar heb je dan niet zoveel aan. Helaas lukt het me niet om die handelingen ongedaan te maken.
  Feedburner is (uitleg via ZBdigitaal) een tool om het aantal bezoekers te tellen. Een feedreader leest de berichten waar je op geabonneerd bent.
  Leuk dat je mijn blog volgt AvA. Ga je zelf ook een weblog beginnen? De cursus 23 dingen kun je ook via het web volgen.
  Volgens mij zit er achter de wereldbol niets verstopt. Het Atom symbooltje zit onderaan maar werkt dus niet.
  Groet,
  WvS

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Sofie, zo leer ik ook weer wat!
  Ik zie nu inderdaad dat netvibes je RSS niet accepteert. Vervelend.
  Maar bij mij verdwijnt alles wat onder de netvibesbutton staat echt achter het wereldbolletje. Misschien ligt dat aan Explorer? Ik had dat zelf ook een keer en heb de onderliggende gadget toen verplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt dames!
  Nee, ik ga geen blog beginnen , er wordt genoeg geblogd door jullie en anderen die wel wat te melden hebben, ik lees jullie (vaak) graag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N