Doorgaan naar hoofdcontent

Iedereen wandelt zich wijs


Reacties

 1. Geen reactie, een vraag. Omdat ik een aantal van jouw "leerlingen" af en toe volg, ben ik zo langzamerhand iets wijzer geworden in het blogvolgen, ik feedread ze. Kun jij me zeggen wat het verschil is tussen een feedreader en een feedburner? En waarom ik de wereld van Sophie niet kan laten feeden? (Terwijl ze toch dezelfde regel onderaan haar blog heeft staan als de anderen)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag AvA, je stelt wel lastige vragen voor de vroege morgen hoor!
  Ik doe een poging. Om eerlijk te zijn weet ik het verschil tussen een burner en reader niet. Ik ken alleen de term reader en gebruik zelf netvibes, dat bevalt heel goed. Welke gebruik jij?

  Sophie heeft inderdaad bovenin haar zijbalk de gadget geplaatst om feeds toe te voegen aan je 'reader', ook aan netvibes. Dat moet gewoon werken. Wel is het zo dat de helft van haar uitrolmenu achter de gadget valt die ze er onder heeft geplaatst. Als jij op zoek bent naar het Atom-icoontje, die zit dus achter de wereldbol. Je zou Sophie even kunnen vragen één van beiden te verplaatsen! Bij haar reactiefeeds gebeurt hetzelfde.

  Hopelijk kom je hier even verder mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Astrid en AvA,
  Ooit heb ik uit nieuwsgierigheid zitten rommelen met Feedburner. Er is toen iets fout gegaan waardoor mijn RSS niet meer werkt. In ieder geval niet voor de berichten maar mogelijk wel voor reacties. Maar daar heb je dan niet zoveel aan. Helaas lukt het me niet om die handelingen ongedaan te maken.
  Feedburner is (uitleg via ZBdigitaal) een tool om het aantal bezoekers te tellen. Een feedreader leest de berichten waar je op geabonneerd bent.
  Leuk dat je mijn blog volgt AvA. Ga je zelf ook een weblog beginnen? De cursus 23 dingen kun je ook via het web volgen.
  Volgens mij zit er achter de wereldbol niets verstopt. Het Atom symbooltje zit onderaan maar werkt dus niet.
  Groet,
  WvS

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Sofie, zo leer ik ook weer wat!
  Ik zie nu inderdaad dat netvibes je RSS niet accepteert. Vervelend.
  Maar bij mij verdwijnt alles wat onder de netvibesbutton staat echt achter het wereldbolletje. Misschien ligt dat aan Explorer? Ik had dat zelf ook een keer en heb de onderliggende gadget toen verplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt dames!
  Nee, ik ga geen blog beginnen , er wordt genoeg geblogd door jullie en anderen die wel wat te melden hebben, ik lees jullie (vaak) graag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.