Doorgaan naar hoofdcontent

Te Laat!

Het Grote Bruine Enveloppen Mysterie heeft de lokale gemoederen behoorlijk bezig gehouden. Eazy stelde zelfs zijn t-shirt ter beschikking aan de eerlijke vinder. Anderen moeten daarvoor vroeg uit de veren.

Uiteindelijk heeft hij zelf - ik had niet anders verwacht - de waarvraag opgelost. Maar de TwentseWelle, dat is nou niet echt dat je zegt "bij het vuurwerkramp monument".

Dat filmpje is dan weer wel een mooie promo voor nieuw-Roombeek! Maar ja, de vraag blijft: wie was ons allen voor...
(en wachtte zo lang met dat te melden).


Op zoek naar de Bruine Envelop from eazy aanzee on Vimeo.

Oh ja, en door alle inspanning is de hooikoorts weer in alle hevigheid teruggekomen. Bedankt, paashaas!

Reacties

 1. Ik twijfel ook nog steeds of het wel de juiste vindplaats is. Op de meeste foto's staat de envelop ook in beeld. Bij de UT was er ook 1 verstopt/gevonden (nr 235)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn er nog geen mensen op het idee gekomen om de zaak te flessen en zelf bruine enveloppen te verstoppen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Mark:
  Zoals de waard is...? ;)
  Als officiële enveloppenverstopper (ook bij jou in de buurt!) weet ik toevallig dat alleen échte grote bruine enveloppen op het mooie landkaartje van de Grote Bruine Envelop actie verschijnen (met foto en routebeschrijving). De zaak flessen kan dus slechts tot op zekere hoogte.
  En daarbij: ik ga graag uit van het goede in de mensen. Jij toch ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @eazy: Zolang de vinder (of verstopper) niet het tegendeel beweert, vind ik jouw vindplaatst helemaal top. De littekens liegen er niet om!
  Die bij de UT was niet alleen fysiek, maar ook virtueel heel goed verstopt ;-)

  @Mark: Voor straf vandaag de hele dag niet mailen!@Kirsten: Die routebeschrijving in Enschede liet dus nog wel wat te wensen over. Maar jij hebt vast ook een heerlijk paasweekend gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vertrouw het allemaal niet, Kirsten officiële verstopper, op Enschedeaanzee zijn het Peter en Helena en de naam Aad ben ik ook al ergens tegengekomen, Hoeveel mensen heb je nodig om één envelop te verstoppen.
  Ik ga morgen maar mijn eigen grote bruine envelop maken 8-(( haal de soldeerbout van stal en knutsel mijn eigen radio.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @edstep: Kirsten heeft niks met het Enschede-mysterie te maken, dat weet ik zeker. Peter en Helena hebben inmiddels onthuld waar de envelop stond, die heeft de eerste de beste hondenuitlater dus meegenomen! En Aad is nieuw voor mij.
  Geef je wel een goeie tip over de vindplaats van jouw envelop? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is reeds, 5 uur geleden door mijzelf als gevonden, hij lag onder mijn hoofdkussen.
  Haaksbergen wordt niet als gevonden gemeld misschien dat ik daar nog even ga kijken. "Keep you informed"

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Succes! Mij te ver fietsen (en er ligt nog een bulk werk...)

  Onder je hoofdkussen, die is goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N