Doorgaan naar hoofdcontent

Zuid-Afrikaanse Liefde

In het weekend gun ik mezelf bijna altijd twee verwennerijtjes: 's morgens een Latte Macchiato en 's avonds een glaasje rosé. Mijn probleem met die laatste is een hardnekkige dementie als het gaat om het onthouden van welk merk ik de vorige keer had gekocht en of ik die eigenlijk wel lekker vond. Hopelijk niet het gevolg van dat wekelijkse glaasje...

Deze keer viel m'n oog bij het kiezen op het woord LOVE. Zag er wel lekker uit, dus die fles verdween in m'n karretje. Het bleek een Stormhoek Merlot Rosé. Bij het wegzetten van de lege fles las ik per ongeluk wat er eigenlijk op dat etiket staat.

be passionate
love
dream big
be spontaneous
celebrate
change the world or go home


Oké, je kunt daarbij denken 'mag ik niet eens meer gewoon van m'n wijntje genieten?' Maar bij mij ontlokt zoiets wel een glimlach. En weet u wat? Hij was nog lekker ook! Het wekelijkse probleem van kiezen lijkt zich dus te hebben opgelost.

Trouwens, mijn fles had een toepasselijker rood etiket. Deze afbeelding toont zo te zien de witte wijn variant. Moest ik ook maar eens proberen.

Reacties

 1. hoezo in het weekend ..... ook zomaar op een doodnormale gewone doordeweekse dag zie ik je wel eens met een Latte in je hand ons kantoortje binnen komen ;-) En een roseetje.... oh..nee dat heb ik nog niet gezien... ;p
  Groetn Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die slogans passen ook op een blikje Pepsi maar Koffie Verkeerd vind ik ook erg lekker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Wies: ja maar... dan geniet ik niet echt hoor, of ik stel me voor dat het al weekend is ;-)

  @jouke: kennelijk wel, anders had ik er niet over geblogd

  @eazy: ah nee, toch niet bij zo'n ordinaire pepsi? maar we proosten nog een keer op die koffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je schrijft: "Bij het wegzetten van de lege fles las ik per ongeluk wat er eigenlijk op dat etiket staat." Ik maak me ernstig zorgen over hoe je die fles opdrinkt. Het staat er toch vrij prominent op?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @mark: eh ja... maar ik let vooral op of ik niet naast het glas schenk en drink vervolgens uit dat glas. Heb weinig oog voor de fles, sorry. Zal m'n leven beteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enneuh....die koop je waar precies? Ben nu wel erg benieuwd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Los van wat er in die fles zit lijkt het me wel een aanbeveling voor iedere dag. Op een pakje zeep had het ook niet misstaan...

  Ik zou alleen de laatste zin weg laten. Want dat lijkt mij een beetje achterhaalde persoonlijke doelstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Reinoud, leuk je hier te zien!
  Ik vind die laatste zin nu juist wel degene die het zo grappig maakt. De kreten zijn eigenlijk net zo 'moeilijk' als Ontspan! of Doe spontaan! Maar doot het 'Or go home' word je weer even lekker relativerend met beide bene op de grond gezet.
  Een pakje zeep is ook goed hoor, maar dat ligt wel iets minder bij het hart natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit lijkt mij ook wel handig: alleen water toevoegen: link

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oploswijn! Het moet ook niet veel gekker worden... Hoe leg je dat aan een vinoloog uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g