Doorgaan naar hoofdcontent

Kamermuziek in het Groen

Wie me volgt op Twitter wist het al, ik was gister (alweer) een dagje in Eindhoven. Op het festival Kamermuziek in het Groen dit keer. Mooie programmering, strak georganiseerd (vooral voor de artiesten), prima weer (vooral voor de duizenden bezoekers) en een fijne sfeer in een gezellig park. Maar ja, ze doen dit dan ook al sinds 1987, dus dan heb je een bult ervaring om op te bouwen. En dat was te merken. Alleen dat systeem met die consumptiefishes, dat mag bij de evaluatie wel bovenaan het lijstje verbeterpunten. Voor de rest, helemaal top!

Nu is Eindhoven natuurlijk niet om de hoek, dus er moest wel iets meer te beleven zijn dan een gratis voorproefje van een stel topmuzikanten zoals het Zapp String Quartet, Frommermann, het Matangi Quartet of The Rosenberg Trio.

Dat klopt, want op een intiem afgesloten podium speelde het 'huisgezelschap' van Bibliotheek Hengelo haar laatste voorstellingen van dit seizoen. Rood Verlangen zette in een bloedhete tent, samen met actrice Annemarie Feltmann, weer de ontroerend mooie wintervertelling Schaap met laarsjes neer. En ondanks binnendringende klanken van de buren gingen bij jong en oud de ogen weer langzaam open en de mondjes dicht. Zo lief.


Het was even strak plannen, maar tussendoor kon ik ook nog de twee sessies van Calefax Rietkwintet bijwonen. Ik schreef al eerder dat dit ensemble zo lekker 2.0 ging. Wat daarin alleen nog ontbrak was Twitter. Vlak voor ik wegging deed ik een snelle check, en ja hoor, natuurlijk zitten ze daar nu ook! Gauw volgen, en zo had Scribbles had haar eerste dagje uit met zo nu en dan een twitter update, alsof ze er helemaal bij hoort.

De concerten? Oh ja, die waren natuurlijk weer smullen. De arrangementen van Rameau zijn al m'n favoriet. Met de nieuwe cd van Nancarrow met stip op nummer 2. Till Eulenspiegel is een feestje, evenals de door Duke Ellington bewerkte Nutcracker Jazz Suite. Wanneer komt dat op cd, jongens? En denk nu niet dat er geen belangstelling was, deze foto is van het inspelen. Dat doe je op zo'n festival gewoon met wat publiek er bij!


Kortom, een warm bad, een gezellige dag. Bijkletsen moest tijdens wat gestolen momenten tussendoor, dat gaan we nog een keer overdoen. Eerst maar eens genieten van een verdiende vakantie. We zien elkaar wel weer in het nieuwe seizoen!

Reacties

 1. Ken je Lavalu?

  Een Nederlandse Jazzpop-band met een hele eigen stijl. Ik zag en hoorde ze van het weekend in Leiden. Geweldig!

  Zou er eigenlijk op mijn weblog aandacht aan moeten besteden, maar de tijd ontbreekt me!

  Wens je een fijne, zonnige vakantie toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hetty, nee ik ken deze groep niet. Jazz is ook niet helemaal mijn ding, ben ik bang. Maar de bewerkingen van Calefax waren een aangename verrassing.

  Jij ook een fijne vakantie. Kun je eindelijk lekker over Lavalu gaan bloggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.