Doorgaan naar hoofdcontent

Kamermuziek in het Groen

Wie me volgt op Twitter wist het al, ik was gister (alweer) een dagje in Eindhoven. Op het festival Kamermuziek in het Groen dit keer. Mooie programmering, strak georganiseerd (vooral voor de artiesten), prima weer (vooral voor de duizenden bezoekers) en een fijne sfeer in een gezellig park. Maar ja, ze doen dit dan ook al sinds 1987, dus dan heb je een bult ervaring om op te bouwen. En dat was te merken. Alleen dat systeem met die consumptiefishes, dat mag bij de evaluatie wel bovenaan het lijstje verbeterpunten. Voor de rest, helemaal top!

Nu is Eindhoven natuurlijk niet om de hoek, dus er moest wel iets meer te beleven zijn dan een gratis voorproefje van een stel topmuzikanten zoals het Zapp String Quartet, Frommermann, het Matangi Quartet of The Rosenberg Trio.

Dat klopt, want op een intiem afgesloten podium speelde het 'huisgezelschap' van Bibliotheek Hengelo haar laatste voorstellingen van dit seizoen. Rood Verlangen zette in een bloedhete tent, samen met actrice Annemarie Feltmann, weer de ontroerend mooie wintervertelling Schaap met laarsjes neer. En ondanks binnendringende klanken van de buren gingen bij jong en oud de ogen weer langzaam open en de mondjes dicht. Zo lief.


Het was even strak plannen, maar tussendoor kon ik ook nog de twee sessies van Calefax Rietkwintet bijwonen. Ik schreef al eerder dat dit ensemble zo lekker 2.0 ging. Wat daarin alleen nog ontbrak was Twitter. Vlak voor ik wegging deed ik een snelle check, en ja hoor, natuurlijk zitten ze daar nu ook! Gauw volgen, en zo had Scribbles had haar eerste dagje uit met zo nu en dan een twitter update, alsof ze er helemaal bij hoort.

De concerten? Oh ja, die waren natuurlijk weer smullen. De arrangementen van Rameau zijn al m'n favoriet. Met de nieuwe cd van Nancarrow met stip op nummer 2. Till Eulenspiegel is een feestje, evenals de door Duke Ellington bewerkte Nutcracker Jazz Suite. Wanneer komt dat op cd, jongens? En denk nu niet dat er geen belangstelling was, deze foto is van het inspelen. Dat doe je op zo'n festival gewoon met wat publiek er bij!


Kortom, een warm bad, een gezellige dag. Bijkletsen moest tijdens wat gestolen momenten tussendoor, dat gaan we nog een keer overdoen. Eerst maar eens genieten van een verdiende vakantie. We zien elkaar wel weer in het nieuwe seizoen!

Reacties

 1. Ken je Lavalu?

  Een Nederlandse Jazzpop-band met een hele eigen stijl. Ik zag en hoorde ze van het weekend in Leiden. Geweldig!

  Zou er eigenlijk op mijn weblog aandacht aan moeten besteden, maar de tijd ontbreekt me!

  Wens je een fijne, zonnige vakantie toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hetty, nee ik ken deze groep niet. Jazz is ook niet helemaal mijn ding, ben ik bang. Maar de bewerkingen van Calefax waren een aangename verrassing.

  Jij ook een fijne vakantie. Kun je eindelijk lekker over Lavalu gaan bloggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N