Doorgaan naar hoofdcontent

Politieding 24: misdaadbestrijding 2.0


Reacties

 1. Ja leuk! Dacht even dat je de nieuwe site www.stopdecriminaliteit.nl bedoelde ;-). Hyves zit natuurlijk al in de 23 reguliere Dingen evenals Twitter, waar mensen laatst ook voor gewaarschuwd werden. Ach uiteindelijk zijn het allemaal open deuren, die preventietips, maar soms moet het blijkbaar toch even gezegd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond hem wel toepasselijk ja!
  Toch lijkt me dit soort veiligheidstips best iets om in jouw politiedingen in te voegen. Of in ieder geval iets om je cursisten over na te laten denken. Maar misschien heb je dat al wel ingebouwd, ik heb niet alles gelezen. En open deuren zijn het vast niet voor iedereen. Wie goed is van vertrouwen, denkt er gewoonweg niet aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm denk dat zo'n beetje elke agent (gemiddeld genomen) wel één of meerdere tips kan oplepelen indien gevraagd. Het zijn eerder burgers die wel een bijscholingscursus 'veiligheid in en om huis, ook op internet' kunnen gebruiken! ;-)

  Maar politiemensen, blijkt voor mij uit de cursus, zijn zeker heel voorzichtig met wat ze wel en niet op internet zetten. Daarop zijn natuurlijk uitzonderingen denkbaar die dan ook breed worden uitgemeten in de media, waardoor de rest nog voorzichtiger wordt. Te voorzichtig wat mij betreft, want het internet moet geen boeman worden! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die (eerste) voorzichtigheid zie ik ook bij alle cursisten terug. Is volgens mij ook wel een beetje een generatieverschil. Door de cursus leer je wel iets makkelijker om te gaan met 'nieuwe dingen'. Maar dat je weer wat extra op gaat letten als er om je heen blunders worden gemaakt, zeker bij de politie, dat snap ik ook wel weer.

  Ken je dit filmpje? Geeft mij het idee dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt hoe voorzichtig je bent...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N