donderdag 4 september 2008

Welkom, nieuwe bloggers!

Het grote moment is aangebroken. Morgen start met frisse moed onze tweede en laatste groep medewerkers aan de cursus 23dingen. Voor het eind van dit jaar is iedereen in Bibliotheek Hengelo ontgroend als het om web 2.0 gaat.
En sommigen zullen zelfs geïnspireerd zijn tot het ontwikkelen van mooie nieuwe producten of diensten.

Veel succes!

Vandaag is ook een nieuwe groep gestart op de OBD. Ik heb me zelfs laten vertellen dat er op dit moment alleen al in Overijssel meer dan 200 bibliothecarissen met de dingen bezig zijn. Het kan niet anders dan dat daar uiteindelijk iets moois uit voortkomt.

Van de eerste groep Hengeloërs ben ik eigenlijk de enige die nog actief blogt. Ik moet zeggen: dat valt me wel een beetje tegen, jongens. Zelfs een gezellige reactie zit er bij de meesten al niet meer in. Mooie collega's zijn dat!

Nou, tweede groepers, dat zal jullie niet overkomen hoor. Je zult gaan bloggen, lezen en reageren tot je er bij neervalt. En ik zal jullie volgen. Voor mij ook een leuk moment om eens stil te staan bij wat ik eigenlijk nog met al die dingen doe. Wat heeft een vast plek in m'n webgedrag gekregen en wat niet? Dus lees Scribbles, voor nog meer leermomenten ;-)

Eén nieuw ding (hoever zijn we inmiddels, 28?) ga ik deze week in ieder geval nog wel ontdekken; de nieuwe browser van Google - Chrome. Iedereen schrijft erover en ik vind dat ik er klaar voor ben. Ik laat me niet ontmoedigen door één mislukte installatie. Hoe dit afloopt?

Dus denk eraan Scribbles: altijd eerst RTFM-en

5 opmerkingen:

 1. De enige die nog actief blogt? En de enige die dus nog gelezen wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoezo de enige? Dat valt nog wel mee hoor, ik doe echt mijn best.. En ik blijf af en toe wel reageren hoor! Maar er komen voor mij wel weer 18 cursisten bij.. Enne: juist door 23 dingen 'slapen' mijn andere blogs (sad songs, trick answer, huisinzweden...) een beetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @eck23: Een mensch kan nooit genoeg blogs hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé, wat een gezelligheid op m'n blogje!

  @eck: volgens mij heb je de laatste 2 maanden geen cursisten gehad, toch? Maar 18 is inderdaad wel een beetje veel. Succes!

  @eazy: heb je nog meer verrassingsblogjes voor me?! Jammer trouwens dat ik niet op je bits&peaces kan reageren. Dat zitten soms geweldige dingen tussen.

  @mark: ha, trouwe lezer! Blijf lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie zijn goed bezig daar!

  Misschien vergis ik me, maar het lijkt alsof iedere groep steeds iemand heeft die ook na de cursus blijft schrijven. Grappig is dat. Ik ben ook wel blij dat niet iedereen dat doet want anders zou de biblioblogosphere niet meer te behappen zijn denk ik :-)

  Succes voor de nieuwe groepen!

  BeantwoordenVerwijderen