Doorgaan naar hoofdcontent

Scribbles goes Chrome


En dat was in de spreekwoordelijke vloek en zucht gepiept!

Ik vind hem wel mooi, die nieuwe browser van Google. Strak uiterlijk, handige homepage, snelle zoekstrategie en grappige extra's (zoals een incognitovenster om anoniem te surfen, schijnt). Het was wel even zoeken naar de beste manier om bladwijzers toe te voegen, maar ook dat heeft zich mooi opgelost. Het enige dat ik nog wel mis, zijn de buttons van Delicious. Die kun je nog niet uploaden voor Chrome. Dat wil zeggen, ik heb het nog niet ontdekt. Maar via een omweg krijg ik die nieuwe sites natuurlijk wel getaged.

Het is een testversie, dus er gaat vast nog vanalles veranderen. Zo zie ik nu al een eerste updatemelding in m'n taakbalk staan. Er wordt wel gefluisterd dat dit de grootste zoekhistoriebewaarboef is onder alle browsers. Het zal wel. Volgens mij is de tijd van echte privacy wel voorbij. En och, ik heb niks te verbergen, denk ik dan maar. Ze gluren maar lekker mee. Trouwens, als ik even zoek, kom ik in eerste instantie alleen artikelen tegen waarin juist wordt gesproken over het verbeteren van het privacybeleid van Google en over de voordelen van Chrome.

Veel ernstiger vind ik de ontdekking dat ik helemaal voor niks al mijn blogposts uitgebreid afwerk en opmaak. Woordje afbreken hier, extra witregel daar, alles mooi om een foto plaatsen en zo voorts en zo verder. Ik ben nu eenmaal van de details en houd van schoonheid. Nergens voor nodig. Hoe een ander mijn teksten ziet, hangt kennelijk af van welke browser hij gebruikt en niet van hoe ik dat fanatiek zit op te maken. Niemand die me daar even voor waarschuwt, hè! 

Daarom hierbij een welgemeend excuus aan mijn lezers. Hebt u zich gestoord aan een rare en slechte opmaak? Ik was onwetend. Ik zal m'n tijd beter gaan besteden.

Reacties

 1. Er is ook al een Google Chrome Wordpress-template:
  http://ericulous.com/2008/09/09/wp-theme-google-chrome/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahum, Scribbles kan Blogger maar niet loslaten. Maar bedankt, ik hou het in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht: die komt er vroeg of laat wel achter. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N