Doorgaan naar hoofdcontent

Scribbles goes Chrome


En dat was in de spreekwoordelijke vloek en zucht gepiept!

Ik vind hem wel mooi, die nieuwe browser van Google. Strak uiterlijk, handige homepage, snelle zoekstrategie en grappige extra's (zoals een incognitovenster om anoniem te surfen, schijnt). Het was wel even zoeken naar de beste manier om bladwijzers toe te voegen, maar ook dat heeft zich mooi opgelost. Het enige dat ik nog wel mis, zijn de buttons van Delicious. Die kun je nog niet uploaden voor Chrome. Dat wil zeggen, ik heb het nog niet ontdekt. Maar via een omweg krijg ik die nieuwe sites natuurlijk wel getaged.

Het is een testversie, dus er gaat vast nog vanalles veranderen. Zo zie ik nu al een eerste updatemelding in m'n taakbalk staan. Er wordt wel gefluisterd dat dit de grootste zoekhistoriebewaarboef is onder alle browsers. Het zal wel. Volgens mij is de tijd van echte privacy wel voorbij. En och, ik heb niks te verbergen, denk ik dan maar. Ze gluren maar lekker mee. Trouwens, als ik even zoek, kom ik in eerste instantie alleen artikelen tegen waarin juist wordt gesproken over het verbeteren van het privacybeleid van Google en over de voordelen van Chrome.

Veel ernstiger vind ik de ontdekking dat ik helemaal voor niks al mijn blogposts uitgebreid afwerk en opmaak. Woordje afbreken hier, extra witregel daar, alles mooi om een foto plaatsen en zo voorts en zo verder. Ik ben nu eenmaal van de details en houd van schoonheid. Nergens voor nodig. Hoe een ander mijn teksten ziet, hangt kennelijk af van welke browser hij gebruikt en niet van hoe ik dat fanatiek zit op te maken. Niemand die me daar even voor waarschuwt, hè! 

Daarom hierbij een welgemeend excuus aan mijn lezers. Hebt u zich gestoord aan een rare en slechte opmaak? Ik was onwetend. Ik zal m'n tijd beter gaan besteden.

Reacties

 1. Er is ook al een Google Chrome Wordpress-template:
  http://ericulous.com/2008/09/09/wp-theme-google-chrome/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahum, Scribbles kan Blogger maar niet loslaten. Maar bedankt, ik hou het in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht: die komt er vroeg of laat wel achter. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.