Doorgaan naar hoofdcontent

Lieve lezer,

Ik wil u graag waarschuwen. Het kan zijn dat er de komende tijd iets minder scribbles voorbij komen. Niet omdat het vakantie is, want als trouwe lezer weet u dat mij dat nog nooit van het bloggen heeft weerhouden. Ook niet omdat ik deze vakanie wil gebruiken om dat ene boek eindelijk te gaan lezen of nu eens echt trouw elke dag m'n yoga-oefeningetjes te gaan doen. Niets van dat al.

Waarom dan? Nou, het zit zo, ik heb een nieuw speeltje gekregen, van m'n baas. Onze mobieltjes en iPAQ's waren afgeschreven en nodig aan vervanging toe, zo werd gezegd. Dus, alle managers, consulenten en coördinatoren hebben een 'kerstcadeautje' gekregen: een HTC Touch HD.

Een wat? Nou, een soort iPhone, maar dan anders. Chique doosje, strak apparaatje, onwijs veel toeters en bellen. Je kunt er werkelijk alles mee. De vraag is alleen: hoe. En daar is Scribbles dus nog wel even mee druk mee. 134 pagina's handleiding. Het opladen en aanzetten is gelukt, maar dan begint de ellende... En 2009 wordt een druk jaar, met veel afspraken, telefoontjes en takenlijstjes. Ik moet dus wel voorbereid zijn.

Nee, dit wordt een zware vakantie, lieve lezer. Ik vraag om uw begrip voor misschien een postje minder de komende tijd. Ik zal extra glühwein inslaan om het leed iets te verzachten ;-)

Warme groet en fijne feestdagen van uw,
Scribbles

Reacties

 1. Nou Scribbles, als het je net zo vergaat als mijn zus en zwager die ook zo'n ding kregen van hun baas, resp. zelf aanschaften, dan wordt het een hele leuke vakantie en zien we binnen een paar dagen je eerste posting via je nieuwe speeltje. Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is natuurlijk nog geen iPhöne ;-) Hoewel, de 5.0 mp camera lijkt serieus werk. Ben benieuwd naar je 1e moblogje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is cool zeg. Interessant gebaar van je baas ook! Zijn daar dan ook nog voorwaarden aan verbonden? Ligt er een link met het werk, of is het echt een vrijblijvend geschenk.

  HTC is een goede keuze! Over de Keizer ben ik erg tevreden in ieder geval.

  Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor deze harten onder de riem!

  Een posting via de mobiel? Een moblog? Hellup... Ik weet het niet hoor, maar zoals het tot nu toe ging, beviel het me prima ;-)

  @edwin: De voorwaarden? Gewoon, altijd bereikbaar zijn, altijd inzicht in elkaars agenda hebben, altijd contacten kunnen bellen, altijd dingen kunnen vastleggen of opzoeken, dat soort dingen. En één van onze speerpunten is het uitbouwen van de virtuele bibliotheek. Wat digitaal kan, digitaal doen. Dat soort dingen. En tegenover dat aardige gebaar staat een vol jaarwerkplan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, da's Hengelo: 24 uur dit en 24 uur dat :-).
  Gelukkig werk ik in Enschede, heb je natuurlijk niet zo'n mooi hebbedingetje, maar ben je af en toe ook gewoon vrij! Om te doen en vooral ook laten..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach Jouke, zo erg is het allemaal niet hoor. Ze zijn best heel lief in Hengelo en zuinig en trots op hun personeel. Maar ze hebben ook ambities. En daar horen die speledingetjes bij. Gaat helemaal goedkomen, ook met dat laten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He Astrid, mooi apparaatje hoor. Kom je er niet uit? Vraag dan maar even. Veel plezier er mee en fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje, een beetje jaloers ben ik wel op je speeltje!

  Ach Scribbles, jou kennende kom je er wel uit.

  Wens je hele fijne feestdagen toe en veel plezier met je sjieke apparaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Tom: Ik neem hem van de week wel mee, mag je ook even spelen ;-)

  @Hetty: Dank voor je vertrouwen, maar je jaloezie mag je in de kast leggen. Het is echt een puzzelstukje.
  Jij ook fijne feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey, dat is een leuk gebaar! :)
  Dat gaat vast nog veel plezier en werkgemak opleveren.
  Ik wacht graag je berichten af

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vast wel, maar het gaat nog wel even duren voor ik het ook als gemak ervaar!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?