Doorgaan naar hoofdcontent

Scribbles blikt achterom


2008 was voor mij het jaar waarin het bloggen begon, dus jaarstatistieken vergelijken zit er nog niet in. Maar evenals vele medebloggers wil ik ter afsluiting wel een paar cijferfeitjes met alle trouwe lezers delen.

Mijn eerste post dateert van 16 maart 2008 en maakt op literaire wijze melding van mijn aanmelding bij Blogger, vanwege een binnenkort te starten cursus. Geniaal Scribbles! Hopelijk zijn de berichten sindsdien zowel inhoudelijk als literair wat aangenamer geworden.

De jaarweetjes:
 • Astrids Scribbles bestaat vandaag precies 290 dagen
 • Er zijn 199 posts gepubliceerd
  (Daarmee wordt de eerste post van 2009 gelijk een klein feestje!)
 • Plus 4 boek- en filmbesprekingen op Bieblog Hengelo
 • Dat maakt 0,7 posts per dag
 • Oktober was de drukst bezochte maand (1010 unieke bezoekers)
 • De post met de wat dubieuze oproep voor jonge medewerkers werd het best bekeken (50 unieke en nieuwsgierige bezoekers)
 • De post over onze Toolbar kreeg de meeste reacties (48)
  Niet omdat die zo geweldig was, maar omdat er een soort mailwisseling uit volgde met m'n Enschedese collega Jouke, over widgets, gadgets en catalogi enzo.
En daarmee plaatste Jouke zich in korte tijd bovenaan de Top5 van lezers die de meeste reacties achterlieten. 
1. Jouke (49)
2. Eck23 (42)
3. Schrijverdezes (37)
4. Eazy en Stella (35)
5. ZBdigitaal (26)

Naast deze trouwe volgers heb ik ook redelijk veel onbekende en zeer internationale bezoekers. De meesten van hen komen hier terecht door een zoekactie in Google op Berlijn. Is mijn uitgebreide serie over deze stad toch niet voor niets geweest!

Maar waar scribble ik verder nog over? De 5 meest voorkomende thema's zijn:
1. Humor
2. 23dingen (hoe kan het ook anders)
3. Opmerkelijk
4. Leermomenten
5. Bibliotheek

Wat kun je daaruit opmaken? Wel, dat ik hou van de (glim)lach, dat me veel opvalt, dat ik nooit ben uitgeleerd en dat ik iets heb met het bibliotheekvak. Verder blijkt daaruit dat ik zuinig omga met het labelen van berichten. Een stijlkeuze die wel past bij mijn overzichtelijke, minimalistische inslag (lees: afwijking).

Ik schreef in september een post over mijn blogmotivatie, naar aanleiding van de blogkermis van WoW!ter, en die geeft nog steeds een mooi overzicht van een paar bloghoogtepunten. Mijn persoonlijke hoogtepunten van dit jaren waren:Veel nieuws dus!

En 2009? M'n 200ste post staat klaar, daarna is alles blanco. Geen ideeën, geen wensen, geen verwachtingen. Volgens mij is dat de beste manier om ergens in te stappen: open. Laat al die leermomenten maar komen!

Bedankt voor het volgen van mijn scribbles en hopelijk tot in een gezond Nieuw Blogjaar.

Reacties

 1. Dag Astrid,
  Ik zal mij volgend jaar inhouden.
  Dit was niet mijn bedoeling...
  Maar in elk geval wel: veel goeds gewenst voor 2009, waaronder heel veel succes mét & plezier ván je blog!
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zal ik dan ook maar doen, beetje inhouden want om in allerlei toplijstjes terecht te komen :-).
  In ieder geval blijf ik je blog wel volgen in 2009!
  Jij en anderen die dit lezen: heel veel goeds voor 2009!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @schrijver en jouke: Het was niet bedoeld om jullie af te schrikken hoor. Ik vind het juist heel gezellig, dus blijf vooral reageren! Jullie laatste discussie over hyves heeft de Top5 trouwens nog wel een beetje gewijzigd, maar dat terzijde ;-)
  Tot in het nieuwe jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga volgend jaar voor een ereplaats. Als ik hierna nog twee reacties plaats heb ik die al bereikt(gedeeld, dat weer wel). Maar dat zal ik niet doen. Jij staat trouwens op e.a.z. op nr 1! (eigenlijk harmjob maar die heeft onder 2 verschillende namen gereageerd. eigen schuld) ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat meende ik dat al te zien. Maar ja, ik kan dan ook moeilijk m'n kwek houden ;-)
  Leuk dat je blijft lezen én krabbelen. Veel goeds in het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Easy: wil je blog volgen, maar rss doet moeilijk.Hoe en wat (rss dus voor netvibes).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouke: volgens mij moet je deze hebben. Maar eigenlijk is het niet nodig, gewoon elke dag even kijken. Altijd iets nieuws!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha Astrid,

  Vergeet ook al die mensen niet die je postings lezen in de reader ;-)

  (zoals ik)

  Keep on blogging!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Dymphie,
  Bedankt voor de tip. Dat betekent dus dat ik nog veel bezoekers heb, die helemaal niet zichtbaar zijn... Mooi is dat!
  Keep on reading ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmm! Ben blij met m'n zilveren medaille...
  ;-)
  Waar zo'n coach-schap al niet goed voor is (want daar zat het 'm toch vooral in)!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En zo is het maar net chief!
  Maar eh... als je zo doorgaat ga je de top5 van 2009 niet halen hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Vrouwendingen

Vakantie betekent op dit moment tentamens maken en voorbereidingen treffen voor m'n stage en scriptie. Maar er moet ook tijd zijn voor er even tussenuit én quality time met m'n middelbare school bestie. Zo treffen we elkaar bij een leuke Italiaan voor een quality lunch. En gossie wat valt er veel bij te praten. De ober komt voor een drankje, dat is nog wel snel geregeld. Als hij opnieuw komt voor de bestelling moeten we hem teleurstellen. We hebben de kaart nog niet eens aangeraakt. "Geef ons even wat tijd", zeg ik. "Vrouwenlunch, dit gaat duren." Hij vindt het allemaal prima en stelt ons lachend gerust. Hij heeft de tijd.  Als we uiteindelijk diep in onze heerlijke salade zijn verdwaald, komt de ober eens even checken. Of we nog iets willen drinken? "Hmm, mag ik misschien toch een koude witte?", vraag ik voorzichtig. Natuurlijk mag dat. "Ach ja, vrouwenlunch hè", zeg ik verontschuldigend. Na een paar knusse uren meld ik me bij de ober om