Doorgaan naar hoofdcontent

Wie waagt, die verliest

Trouwe lezers weten het al: onze mannelijke personeels-vereniging zorgt een paar keer per jaar voor spanning en inspanning. Dit weekend was het vertier aan de beurt. En waar ga je naartoe als je een avond gezellig wilt (thema)feesten, bruiloften of lekker eten? Logisch, naar De Rustende Jager.
(Twentse humor, vermoed ik)

En wat gebeurt er dan, als je zo'n 30 (hongerige) bibliothecarissen en partners 40 dollar geeft en ze loslaat op een roulette- of pokertafel? Nou, dan gaan die bibliothecarissen ook echt helemaal los!


Roulette is leuk hoor, maar ook wel heel dom. Sommigen spelen op safe en leggen steeds één fiche neer op een plek met bijna 50% kans. Heel stoer, maar dat schiet niet echt op natuurlijk. Het wordt pas leuk als je op nummers gaat inzetten of met hele stapeltjes fiches gaat strooien. Je hebt stille genieters en gangmakers. Sommigen gokken blind, anders krijgen nummers door. Hoe dan ook, uw Scribbles was halverwege de avond door al haar dollars heen. M'n karma zat niet zo mee. Maar gelukkig is kijken ook heel leuk. En als je lief kijkt mag je zelfs het balletje draaien, zodat anderen weer heel veel geld kunnen verdienen. Graag gedaan, jongens!

Nee, roulette is dom leuk. Dan poker, dat is een hele andere koek.


Bij poker moet je nadenken, keuzes maken, lef tonen en soms bluffen. Bij poker speel je tegen elkaar, dus schuift het geld altijd van de één naar de ander. In het gunstigste geval schuift alles naar één persoon, hè Peter. Bij poker moet je echt werken voor je winst, maar ohoh, wat is dat verslavend. Had Enschede geen Holland Casino...?

Hoe dan ook, we hebben weer gelachen en elkaar van onverwachte kanten leren kennen. Daar kan geen teambuildingscursus tegenop. Bedankt, PV!

Reacties

  1. Leuk, zo'n initiatief. Alles op rood, riep ik altijd, maar dat werkt inderdaad niet zo goed bij Roulette :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja, we hebben leuke mannen in de PV :-) Rood ging lang goed, tot het mis ging.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spa met bubbels

Het is al een tijd te druk. Ik ben al een tijd te moe. M'n lichaam doet zeer op plekken waar het nooit eerder zeer deed. Maar volgens de dokter ben ik kerngezond. Het zal een combinatie van factoren zijn, waaronder die beruchte vrouwenfase. Tijd dus voor wat verwennerij. Op advies heb ik een aantal Floatbaden geboekt in een magnesium spa. Een uur drijven in warm magnesiumwater in een prikkelarme cabine. Het schijnt voor alles goed te zijn wat met lichaam en geest te maken heeft. Kom maar door! Na een liefdevolle uitleg gaat de deur van m'n privé kamer op slot en neem ik eerst een heerlijke douche. In de cabine is het toch echt wel zoeken naar de juiste houding. Wat leg ik onder m'n hoofd. Hoe voorkom ik dat er water in m'n oren loopt. Jeetje, dat zout prikt echt op kleine wondjes! Ja, zo lijkt het lekker te zijn. Hè prut, licht vergeten uit te doen. Toch maar die warme cabine weer uit en dan opnieuw m'n houding zoeken. Dat valt nog niet mee zeg, een uur ontspannen.