Doorgaan naar hoofdcontent

Nederland Leest Oeroeg

Op 23 oktober start editie 2009 van Nederland Leest, met in de hoofdrol het boek Oeroeg van Hella S. Haasse. Ter voorbereiding op dit feestje verscheen vorige week een 'inspiratiefilm' voor bibliotheken. Met ideeën en handvatten over hoe je de campagne bij jouw klanten onder de aandacht brengt en hoe je alle promotiematerialen inzet.

Ik weet het niet hoor. We doen als branche op sommige vlakken toch echt wel bijzondere dingen. Maar onszelf in de markt zetten - zelfs binnen onze eigen markt - is nog altijd niet ons sterkste punt. Er borrelt van alles bij me naar boven tijdens dit filmpje, maar inspiratie... nee, dat zit er niet tussen.Toch gaan we er wel weer wat moois van maken dit jaar, hoor. Reken maar!

Reacties

 1. Niet echt spannend inderdaad...maar goed, er is in ieder geval ook een filmpje gemaakt. Dat was een paar jaar geleden ook nog niet echt aan de orde...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal waar. En je moet ergens beginnen. Maar soms twijfel ik of de regel 'beter iets dan niets' wel altijd het resultaat vergoelijkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreselijk, wat een sneu filmpje. Ik snap dan ook werkelijk niet hoe je zoiets als vooruitgang zou kunnen zien, alleen maar omdat het er vroeger niet was. Integendeel: vergeleken met een fatsoenlijk stukje tekst vind ik het een grote stap terug.
  En met J-EvdP heb ik ook nog een klein appeltje te schillen: toen ik hem vroeg of hij zich wilde inzetten voor Oeroeg in grote letter kreeg ik niet eens antwoord.

  Zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En die zit, schrijver. Voor J-EvdP is een klein appeltje vast niet groot genoeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een flutfilmpje, ik vond NL-leest altijd al een irritant door de CPNB opgedrongen product, en na het (niet helemaal zien) van dit filmpje is mijn mening niet veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Henk: Tja, inspireren is een kunst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Een kwart eeuw

En dan is het nu officieel: m'n grote jubileum. Vandaag precies 25 jaar geleden begon mijn eerste werkdag bij Bibliotheek Hengelo. Waarmee ik definitief de droom van een leven in de muziek achter me liet. Toch handig, twee diploma's. Ik begon in een bibliotheek met één pc en telefoon per kantoor en communiceren ging vooral via post en fax. Op de studieafdeling stond nog een kaartenbak, als back-up voor de digitale catalogus. Als inlichtingenmedewerker heb ik flink wat microfiches van oude kranten opgeruimd in het juiste hoesje, want die kon de klant echt niet zelf op volgorde zetten. Afijn, het waren andere tijden. De eeuwige constante was mijn inzet voor leesplezier en leesbevordering op basisscholen. Het ontwikkelen en aan de man brengen van een programma voor alle groepen en in een structurele samenwerking deed ik eerst lokaal, toen provinciaal en uiteindelijk landelijk. Dit jaar viert Nederland het 10-jarig bestaan van de Bibliotheek op school .  Vorige maand hoorden we dat