zaterdag 24 oktober 2009

Waar ons land inspireert


Ik weet niet precies waar het 'em in zit, maar als ik het Geuldal in rijd, is het altijd een beetje alsof ik thuis kom. En de beginnende herfst is een prachtig seizoen om van dit schoons te genieten. Dit heuvellandschap is een goed bewaard geheim. Maastricht is voor mij de stad van de bijzondere winkels, de fijne straatjes, de oude panden, de kinderkopjes, het zachte taaltje, de donkere kerken en het met lef chique durven zijn. België is hele andere koek, maar ook Luik is langzaam van een lelijk eendje in een bijna volwassen zwaan veranderd. Al met al is het een heel Duits geörienteerd gebied met veel vakwerkhuisjes en veel Gemütlichkeit. Perfect voor een wandel-winkelcombinatie. Dus er zijn weer heel wat kilometers afgelegd en heel wat verwencalorieën verwerkt. Het gewone leven kan weer beginnen.

9 opmerkingen:

 1. Is dat geheim echt zo goed bewaard? Ik heb wel 's in file langs de Geul gelopen... Maar mooi is het er, dat is zeker! En je foto's zijn ook weer prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze mooie plaatjes heeft u ons nog rap geserveerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie impressie Astrid, met mooie muziek. Sterkte met het gewone leven :-)

  (overigens wel jammer dat slide inmiddels zo'n dominante balk aan de onderkant heeft. Het was al een beetje een drukke widget altijd, en dat wordt er niet minder op, zie ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Edwin Die balk zou in de code die je krijgt verwijderd kunnen worden, neem ik aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @schrijver: Het geheim zit 'em daarin dat je niet in het weekend moet wandelen en dat je de juiste routes aan elkaar moet binden om filelopen te voorkomen ;-)

  @Edwin: Arvo Pärt is m'n held voor de meer meditatieve gemoedstoestanden. En nadat ik 2/3 van de embedcode heb verwijderd, is die nare widgetbalk ook foetsie!

  @eazy: op uwer wenken bediend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja het is er erg mooi inderdaad! afgelopen maart het krijtlandpad gelopen
  Ik herken veel van je mooie plaatjes

  BeantwoordenVerwijderen