Doorgaan naar hoofdcontent

Biebsearch Junior online

Yes! We hebben een naam en we hebben een website. Tijd voor een feestje dus.

Officieel is m'n poll om een naam te kiezen voor ons nieuwe project nog niet helemaal afgelopen, maar de keus is gemaakt. En echt storm liep het toch al niet meer. In goed overleg met de betrokken collega's, de directies én de poll hebben we gekozen voor: Biebsearch Junior - bibliotheek op school

Met de lancering van Biebsearch.nl hebben we eindelijk een plek om alle geïnteresseerde bibliotheken en scholen naar te verwijzen. Voor het voortgezet onderwijs en de MBO's is er te lezen wat Biebsearch ís en wat het uw school en bibliotheek kan opleveren. Voor de pilotfase waarin Biebsearch Junior voor het primair onderwijs zich bevindt, is de website in de eerste plaats dé plek om die pilot actief of passief te volgen.

Want het belangrijkste onderdeel van Biebsearch.nl zijn de nieuwsberichten. Onze pilot is er namelijk niet één die we stilletjes in een achterkamertje uitpuzzelen en testen, om pas met de buitenwereld te delen als alles goed en wel is doorontwikkeld. Nee, via korte berichten houden we de buitenwereld regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen op de pilotscholen, in de pilotbibliotheken en ten aanzien van het proces, de evaluatie en de verdere uitrol. U kunt dus meekijken, meedenken en reageren. Als Scribbles blijf ik er ook nog wel over bloggen, maar dan een beetje persoonlijker.

Zo blijkt dat mijn spoedcursus tot Joomla-superadministrator om Onderwijsvragen Twente in de lucht te krijgen opnieuw z'n vruchten af te werpen. En natuurlijk was dit niet gelukt zonder Essen2punt0 en Nazdrave en onze vruchtbare samenwerking bij de geboorte van dit digitale kindje!

Foto

Reacties

  1. Inderdaad tijd voor een feestje. Mooi dat we 'm online hebben! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anoniem: sorry, dacht dat ik je kende ;-) Voor correcties en een kritisch oog komen ze meestal bij mij langs, dus dit deed pijn. 't Leven is hard!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Complimenten voor deze mooie weblog!!

    Groet, Fokko

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij twijfel: kijk bij Onze Taal (doe ik ook).
    Maar ja, dan moet je wel eerst twijfelen natuurlijk...
    Ik wil niemand pijn doen, dus ik zal me er voortaan niet meer mee bemoeien. Misschien dat die andere bemoeial het nog wel blijft doen ;-)
    Taal-oog

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Fokko: Bedankt! Blijf vooral langskomen, dan blijf ik mooie dingen schrijven ;-)

    @Anoniem: Inderdaad, dit was geen twijfel, dit was gewoon blindheid. En schroom niet om me er een volgende keer weer op te wijzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn ervaring is dat je foutjes in een stuk van jezelf vaak gewoon niet ziet, al lees je het 10x door. Ik kom er bij mezelf soms pas na een jaar achter (als het weer nieuw voor me is). Daarom kun je bij een stuk waarbij je vindt dat het er echt toe doet dat het foutloos is, het beste even iemand inschakelen die het hele verhaal nog niet gezien heeft. Denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @anoniem: nou, dat denk ik dus ook, en toch komt het er soms niet van... volgende keer beter

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g