Doorgaan naar hoofdcontent

Wijsheid komt met de stilte


Nu het met die ouderdom wel goed zit, wordt het tijd de wijsheid een handje te helpen. Even een moment van stilstaan bij wie-wat-waar je bent en graag zou willen zijn. Door inspanning, ontspanning, stilte en het mooie Twentse landschap.

Scribbles trakteert zichzelf op een lang weekend yoga en reflectie. Als u me zoekt... ik zit afgesloten van de buitenwereld in Gastenboerderij Dubbelinks Havezathe, bij Ambt Delden, op een veilige steenworp afstand. Kleinkunstenares en yogadocente Léah Kline dompelt ons onder in de wereld van de Vinyasa-flow yoga: een dynamische yogavorm afgeleid van Ashtanga Yoga en gericht op kracht, ademhaling, bewustzijn en souplesse. Ik heb me laten vertellen dat dit net zo heftig is als dat het klinkt! Aangevuld met meditaties, een ayuverdische massage en misschien nog wat wichelroedelopen door de besneeuwde natuur. Als ik zondag niet helemaal ZEN thuiskom, dan weet ik het ook niet meer.

Om daarna gelijk aan de slag te gaan met alle weerstanden die tijdens deze ontdekkingsreis naar boven zullen komen. Tja, een beetje wijsheid krijg je niet kado. Maar de onderliggende boodschap moge duidelijk zijn: Scribbles is even helemaal offline. Namasté.

Foto

Reacties

  1. Ik sta perplex. Ga je echt zulke ingewikkelde oefeningen doen. Vind ik heel erg knap hoor.
    Geniet ze!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Sofie, ja eerlijk is eerlijk, bijna al de ingewikkelde oefeningen zijn me gelukt. Plus ook heel veel mooie verstilde momenten met mezelf en met een kleine groep mooie mensen. Het was bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g