Doorgaan naar hoofdcontent

Biebsearch Junior online

Yes! We hebben een naam en we hebben een website. Tijd voor een feestje dus.

Officieel is m'n poll om een naam te kiezen voor ons nieuwe project nog niet helemaal afgelopen, maar de keus is gemaakt. En echt storm liep het toch al niet meer. In goed overleg met de betrokken collega's, de directies én de poll hebben we gekozen voor: Biebsearch Junior - bibliotheek op school

Met de lancering van Biebsearch.nl hebben we eindelijk een plek om alle geïnteresseerde bibliotheken en scholen naar te verwijzen. Voor het voortgezet onderwijs en de MBO's is er te lezen wat Biebsearch ís en wat het uw school en bibliotheek kan opleveren. Voor de pilotfase waarin Biebsearch Junior voor het primair onderwijs zich bevindt, is de website in de eerste plaats dé plek om die pilot actief of passief te volgen.

Want het belangrijkste onderdeel van Biebsearch.nl zijn de nieuwsberichten. Onze pilot is er namelijk niet één die we stilletjes in een achterkamertje uitpuzzelen en testen, om pas met de buitenwereld te delen als alles goed en wel is doorontwikkeld. Nee, via korte berichten houden we de buitenwereld regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen op de pilotscholen, in de pilotbibliotheken en ten aanzien van het proces, de evaluatie en de verdere uitrol. U kunt dus meekijken, meedenken en reageren. Als Scribbles blijf ik er ook nog wel over bloggen, maar dan een beetje persoonlijker.

Zo blijkt dat mijn spoedcursus tot Joomla-superadministrator om Onderwijsvragen Twente in de lucht te krijgen opnieuw z'n vruchten af te werpen. En natuurlijk was dit niet gelukt zonder Essen2punt0 en Nazdrave en onze vruchtbare samenwerking bij de geboorte van dit digitale kindje!

Foto

Reacties

  1. Inderdaad tijd voor een feestje. Mooi dat we 'm online hebben! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anoniem: sorry, dacht dat ik je kende ;-) Voor correcties en een kritisch oog komen ze meestal bij mij langs, dus dit deed pijn. 't Leven is hard!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Complimenten voor deze mooie weblog!!

    Groet, Fokko

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bij twijfel: kijk bij Onze Taal (doe ik ook).
    Maar ja, dan moet je wel eerst twijfelen natuurlijk...
    Ik wil niemand pijn doen, dus ik zal me er voortaan niet meer mee bemoeien. Misschien dat die andere bemoeial het nog wel blijft doen ;-)
    Taal-oog

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @Fokko: Bedankt! Blijf vooral langskomen, dan blijf ik mooie dingen schrijven ;-)

    @Anoniem: Inderdaad, dit was geen twijfel, dit was gewoon blindheid. En schroom niet om me er een volgende keer weer op te wijzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mijn ervaring is dat je foutjes in een stuk van jezelf vaak gewoon niet ziet, al lees je het 10x door. Ik kom er bij mezelf soms pas na een jaar achter (als het weer nieuw voor me is). Daarom kun je bij een stuk waarbij je vindt dat het er echt toe doet dat het foutloos is, het beste even iemand inschakelen die het hele verhaal nog niet gezien heeft. Denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @anoniem: nou, dat denk ik dus ook, en toch komt het er soms niet van... volgende keer beter

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we