Doorgaan naar hoofdcontent

Ik was erbij...

Daar in de RAI, tussen al die informatiestands, vliegend van zaal E, via zaal F, op zoek naar de spreker was waar ik eigenlijk voor kwam. Het was ver, lang en vermoeiend, maar toch ook wel gezellig, ons-kent-ons en vooral verrassend.


Want wat gebeurt er als je online 'nieuwe vrienden' ineens in het echt ontmoet? Mannen blijken vrouwen, ouwe tantes blijken jonge blommen. De één iets grijzer dan verwacht, de ander met een kilootje meer of minder. Leuk!

Maar hoe was het? Gelukkig zijn er veel medebloggers die daarover posten. Essen doet het hier en hier en er volgen er vast nog meer. Natuurlijk is er een verslag op ZBdigitaal. Ook mooi zijn alle posts en de presentatie van Wow!ter, maar daarvoor moet je er NU bij zijn, want over een week is deze link alweer achterhaald. Ze verwoorden allen veel van hoe ik het ook ervaren heb. Dus ik zal enkel een snelle en korte samenvatting geven van 'mijn' dag.

Wat ik heb geleerd:

 • Gebruik je klanten om je product te verbeteren, wees open, wees enthousiast, wees niet bang te delen.

 • Ik ben een boef op het net. Ik had de dubieuze eer om met slechts 1 goed antwoord het boek van Arnoud Engelfriet over internetrecht te winnen . Ik zal boete doen.

 • Standhouders zijn soms drammerig, maar soms ontstaan er onverwacht interessante gesprekken en blijken ze een product te hebben dat je eigenlijk goed kunt gebruiken.

 • De mediawijsheidkaart is een mooi initiatief. En als je Cathy Spierenburg haar succesvolle voorbeelden van cross-multimediale projecten hoort noemen, dan ben je jaloers. Maar ja, met haar achtergrond en netwerk ligt de hele wereld van Zappelin, Klokhuis, Jeugdjournaal, Kidsweek en noem maar op, aan je voeten. Dan doet elke BN'er met een hart voor kinderen belangenloos mee. Daar kun je wel makkelijk over praten, maar dan moet ik iedereen toch eerst even uitleggen waar Hengelo ligt, ben ik bang.

 • Je kunt met netvibes hele leuke openbare tabbladen maken voor je klanten. En het is niet eens zo moeilijk om daar zelfgemaakte widgets en toolbars aan toe te voegen.

 • Bibliobloggen rules! Het was een klein feestje. Waarom bloggen we, wat en wie bereiken we, wie lopen voorop, hoe snel komen de nieuwelingen in beeld. Ik zal die schatmaker van een biblioblogwiki nog eens rustig doorspitten. Er zit vast een leuk bibliotheekvoorbeeld bij dat ik in de baas z'n tijd mag gaan doen. Dank WoW!ter.

 • Organiseren is een Kunst...

Wat ik heb gescoord:

 • 3 tassen, waarvan één weggegooid, één bijna stuk en één onslijtbaar
 • 2 pennen
 • 2 HappyNing buttons
 • 1 Bibliotheek2.0 t-shirt (errug groot en zwart)
 • 1 boek over de internetwetten
 • 1 mok (weggegeven)
 • 1 geweldig TO DO-lijst kladblok
 • stapels folders voor onze roulatiemap (geen dank)
 • veel gezellige babbels
 • veel goede moed om te blijven bloggen
Wat mij betreft tot de volgende keer. En tot blogs.

Reacties

 1. Astrid, wanneer je op op de tekst "permanent link" onderaan mijn blogpost had geklikt, dan kom je altijd op de juiste post uit. Misschien handig om te weten. Alle blogposts hebben permanente URL's.

  Verder was het leuk je te ontmoeten. En was de hele dag dag een geslaagde happening.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. (Sorry, beetje slordig getypt hierboven.)

  Dag Astrid,
  Dank voor dit leuke verslag! Ik ben zelf niet iemand die zich makkelijk in een ons-kent-ons-sfeer beweegt, maar ik lees er wel graag wat over.
  Waardoor vooral kreeg je die 'goede moed om te blijven bloggen'? Daar kan ik soms ook wel wat van gebruiken...
  Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje nieuwsgierig waarom je op ZB Digitaal 'de verrassing van de dag' genoemd wordt. Maar ja, dan had ik zelf maar moeten gaan.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mag ik dat beantwoorden Schrijver?

  Ik dacht dat Astrid wat ouder was. ik kende haar blog via 23 dingen. Niet als begeleider maar als blog dat er uitsprong in het Oosten.

  Astrid stond opeens voor me en was wat jonger dan ik dacht. Dat was voor mij verrassend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Edwin,
  Ja hoor, je zegt het maar!
  Tja, wat is 'wat ouder'? Ik schat Astrid op ongeveer 38, vraag me niet waarom.
  Het zal haar wijsheid zijn die je je deed vergissen! Dat heb je wel eens uit het Oosten...
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat werd in de RAI ook al gezegd. Laat ik het daar voorlopig maar op houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @wowter: Dank voor de tip, ik pak meestal die link door op de titel van een post te klikken. Volgens mij geeft dat hetzelfde resultaat. Maar bij jou gaat het om zoveel postst die je de laatste dagen over de OCN hebt geschreven, dat ik die niet allemaal als 'permanent' wilde toevoegen. Je slideshare blijft het hoogtepunt, die ga ik nog wel een keer 'delen'! En ook ik vond het leuk je ontmoet te hebben.

  @Edwin en Schrijver: Mijn oosterse wijsheid laat ik maar even in het midden ;-) En ja, ik ben inderdaad precies 38, zoals inmiddels ook in mijn profiel is te lezen. De verrassing voor mij was dat Edwin me vertelde dat Schrijverdezes een vrouw was. Vraag me niet waarom, maar ik had echt een man voor ogen. Sorry Schrijver!

  De moed om te blijven bloggen haalde ik vooral uit het enthousiasme en de gezelligheid die ik bij alle mensen proefde en de mogelijkheden die het je biedt. Ook voor bibliotheken. En ik heb het idee dat mijn lezerspubliek viavia steeds groter gaat worden. Allemaal nieuwe vriendjes, dat is toch aardig?!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja collega, was erg gezellig! Mijn tas is nog heel, net als mijn:
  - 3 pennen
  - geinig klokje
  - 2 mokken (dank je..)
  - 2 onderzetters voor bovengenoemde mokken
  - 1 blauw doosje mints
  - 2 stressballetjes (rood)
  - 2 speldjes (bij beide zoons te vinden op hun shirt)
  - frisbee met cd'tje (heb jij toch ook?)
  - ideeën, ideeën en ideeën...!
  Bibliotheek Hengelo gaat vanaf 1 januari officieel bloggen als 't aan ons ligt..
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Alweer typefouten, alweer sorry!

  Dag Astrid,
  Heel even dacht ik dat jij misschien 'de verrassing van de dag' was geweest omdat je een man bleek te zijn...
  Ik twijfel nu of ik je écht zo goed op leeftijd wist te schatten of dat ik het toch ergens gelezen had en vervolgens dacht dat ik het zelf verzon. In elk geval leek je me niet oud, omdat je een tamelijk jong taalgebruik hebt, althans vergeleken met mijzelf.
  Ik realiseer me uiteraard dat 'schrijverdezes' een mannelijk klinkend pseudoniem is, maar ik had nooit gedacht dat iemand er ook echt een man achter zou zoeken. Ik vind zelf nl. dat ik nogal damesachtig schrijf. Ik vind het daarom wel leuk dat je het niet door had en ik betreur het een beetje dat Edwin de mythe heeft doorgeprikt. Maar ja, die houdt zoals we vandaag konden lezen niet zo van pseudoniemen. Nou, ik wel! En vervolgens heb jij het nog eens wijder verspreid... Maar ja, het is niet anders. Zo gaan die zaken. Op internet blijft niets geheim.
  Groet van schrijfsterdezes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Eck: Mooi rijtje. Ik twijfelde nog om op te nemen wat ik allemaal heb laten liggen. 30 pennen, 10 sleutelhangers, 5 klokjes, 2 onderzetters, 20 pepermuntrolletjes en -doosjes, 5 memo-blokjes... Maar dat zou wel erg eentonig worden en ondankbaar staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @schrijverdezes: Ja, nu snap ik ineens dat het door 'schrijver' komt. Zo simpel, dat het me niet eens was opgevallen. Maar om eerlijk te zijn vind ik dat je hemelaal niet zo vrouwelijk schrijft. Waar hem dat in zit? Geen idee. Woordkeuze, zinsbouw, thematiek, wijze van reageren. Zoiets, het is een gevoel.

  Dat het nu 'op straat' ligt, sorry, maar zo kan dat inderdaad gaan met internet. Gelukkig is er nog heel veel dat gewoon verborgen blijft voor de wereld, en voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dag Astrid,
  Ach, zolang ik zelf nog maar niet op straat lig...
  Wat zou eigenlijk een vrouwelijke of een mannelijke schrijfwijze zijn? Ik dacht dat de mijne damesachtig was omdat ik (te) vaak 'misschien', 'denk ik' en andere slagen om de arm gebruik. Misschien(!) valt dat damesachtige dus toch een beetje mee. Dat bevalt me wel en zo is die 'onthulling' toch nog ergens goed voor.
  Groet van schrvrdzs (m/v)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @eck: Ik was nog niet helemaal wakker, maar eh... we gaan officieel bloggen? Tell me more!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Spoedberaad

We zitten midden in de module Moreel Beraad. We leren waar een ethisch dilemma aan moet voldoen, welke vormen van moreel beraad er zijn en hoe je als geestelijk begeleider een goede gespreksleider bent. We oefenen in groepjes met zelf ingebrachte casussen. Twee dingen zijn cruciaal in dit proces: wat is de werkelijke kernvraag en waar ligt het 'hittepunt' van het dilemma. Zo puzzel je als groep stapsgewijs naar een besluit waarmee je de minste morele schade aanricht. Het analytische van deze rol ligt me wel. In de praktijk word ik onverwacht uitgedaagd. De hele weg van Enschede naar Utrecht loopt mijn morele stressthermometer op naar een vurig hittepunt door de schaamteloze houding van een medereiziger. Best knap eigenlijk, dat je zo stoïcijns helemaal je eigen ding kunt doen. Ondertussen oefen ik op de zinsconstructie van de juiste kernvraag: "Moet ik de reiziger op dit moment aanspreken op het vervuilen van de zitplaats en bezethouden van twee extra plekken, als hij verd