Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe u bij mij Alles gedaan krijgt


Reacties

 1. Hoi Astrid
  Zoals je ziet ben ik aan het fröbelen. Maar goed het begin is er.Hoe nu verder. Groetjes en een goed weekend. Nederland staat met 2-0 voor maar dat zal jouw een zorg zijn Francine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger was ik ook zo. :)
  Nu hebben al mijn boeken ezelsoren en onderlijningen. Maar ik ben wel braver met andermans boeken en die van de bib. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @grandlarge: Go Girl! Laat 23dingen je rustige pensioenleventje binnendringen. Ben je straks helemaal klaar voor ons bieblog!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N