Doorgaan naar hoofdcontent

Update ding Delicious

Tijdens 23dingen heb ik voorzichtig m'n cursusaccount gevuld met m'n privé bladwijzers. Dat waren er niet zoveel namelijk. Het toevoegen van m'n werkbladwijzers leek me zo tijdrovend, dat ik dat maar even uitstelde. Ik heb namelijk een heleboel bladwijzers, maar velen daarvan zijn 'slapend'. Of misschien zelfs al wel dood.



Maar de werkwijze van delicious sprak me aan: altijd en overal je bladwijzers bij de hand. Al snel kwam de oplossing vanzelf. Als ik nu op m'n werk een website gebruik en al weet dat ik hem binnenkort nogeens wil gebruiken, dan tag ik hem gelijk. Na een paar maanden is mijn huidige deliciouslijst al aardig gegroeid!

Ik geef wel toe dat ik een beetje een egoïstische gebruiker ben. De tags zijn in veel gevallen alleen voor mij logisch. Ik kies bij voorkeur voor één tag, zodat er automatisch voor mij logische mapjes ontstaan (sorry, ik ben verslaafd aan mapjes). En ik heb nog nooit, via een door mijzelf toegevoegde site, doorgeklikt naar andere accounts, om te zien wat zij nog meer interessant vinden, en of ik daar ook nog wat aan heb. Dus.

Ik geef mezelf bij dit ding een score 1.5. Wat niet wegneemt dat u rustig in mijn favorieten mag snuffelen én ze mag gebruiken!

Reacties

  1. Heb wel al een paar jaar een account, maar er nog nooit echt gebruik van gemaakt. Ik probeer het aantal 'bronnen' overzichtelijk te houden, en google voornamelijk mijn tags. Ook feedreaders heb ik tegenwoordig vaarwel gezegd, ik bezoek graag de 'hele' webstekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Delicious is een keuze, maar zonder feedreader kan ik echt niet meer. Ik gebruik hem heel basic om te zien waar nieuwe posts zijn gepubliceerd (altijd bij de tijd) en klik dan naar de hele webstek om alles te lezen. Dat is vanuit netvibes easy, hoe andere feedreaders eruit zien weet ik niet.

    Wat je met netvibes nog meer kunt, leerde ik dus op die OCN. Kijk zelf maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dag Astrid,
    Ik verwacht echt niet dat je me de hele 2.0 wereld uit gaat leggen, maar toch de vraag: is de delicouslijst zoiets als een favorietenlijst/bookmarklijst of is het meer iets als een geschiedenislijst die je zelf vastlegt (voor langere tijd)? Uit het doorlinken via kijk-zelf-maar hierboven werd ik ook niks wijzer, de basiskennis ontbreekt me.
    Groet, AvA

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag ava,

    Klik hier voor mijn blogpost over delicious tijdens de cursus. Dat maakt het misschien meer duidelijk. Hier vind je de theorie uit de cursus plus alle andere dingen die voorbij komen. Kun je gewoon zelf doen!

    En ja, delicious is jouw online favorietenlijst. Maar het 2.0 hieraan is dat je kunt zien wie jouw favoriet ook als favoriet heeft getagd en zo kun je verder snuffelen in de favorieten van andere 'lotgenoten', op zoek naar nieuwe eigen favorieten. Snap je?!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Astrid,
    Dank je voor je uitleg. Deze reactie was voldoende antwoord op mijn vraag, maar ik heb even doorgelinkt en er weer iets bijgeleerd. Goede uitleg via het filmpje. Dat mag jij Jip en Janneke-taal vinden, mij gaat het nog snel genoeg. Ik ben dan ook geen serieuze computeraar(-ster).
    Maar wel dol op mapjes. 'tZal je niet verbazen dat je in het mapje BLOGGERS zit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Berlijn - Stadsbeer Schnute

Berlijn dankt haar naam en stadswapen aan de beer. Er doen veel verhalen de ronde over de relatie tussen beer en Berlijn. De meest overtuigende is de hypothese van onderzoeker Theodor Zell. Volgens Zell is de stad Berlijn gesticht in de buurt van een plaats waar zich veel beren ophielden, ter hoogte van de huidige Nederlandse ambassade . Dit was aan het eind van de twaalfde eeuw een ondiepe, vlakke plaats in de Spree. Ook beweert hij dat het woord Berlin vroeger 'bereplaats' beteken-de. En dat maakt z'n theorie geloofwaardig genoeg! Waar of niet, je komt de beer overal tegen. Niet alleen in alle soorten en maten op straat en in de souvenierswinkels, maar ook in het echt. Knuffelijsbeer Knut kennen we nu wel, dus die slaan we even over. In het hartje van de stad resideert in de berenkuil Am Köllnischen Park sinds augustus 1939 de enige echte Berlijnse stadsbeer. De vreugde na de feestelijke opening was van korte duur. De beren hadden zwaar te lijden tijdens de oorlog. All