Doorgaan naar hoofdcontent

Stadsdichters Hengelo

wist u dat
hengelo stad
bruist
als het gaat om gedichten

net in ambt gezet
dicht stadsdichter fred
om al
haar kleuren te belichten

't is een drukke baan
het dichtersbestaan
alleen
gaat fred dat niet rooien

maar emma-sophie
z'n jonge evenknie
helpt mee
de taak te voltooien

wat nog ontbrak
was digitaal gemak
zodat ieder
hun dichtsels kan lezen

kort getest maar hier toch
hengeloos stadsdichtersblog
zo 2.0
kan een feestje dus wezen!Reacties

 1. Ken hem van Quasimodo, sympathieke gozer. Wist niet dat 'ie uit 074 kwam, nou ja...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alles klopt wat je zegt. En hij doet nog veel meer wat veel mensen niet weten. Bescheiden dus ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Astrid,
  Je dicht zelf ook bepaald niet onverdienstelijk! (Ik neem tenminste aan dat het eigen werk was.)
  Zit dat in het Oosten in de lucht?
  Leuk om (na doorklikken) te lezen over een 'bomvolle bibliotheek'. Dat moeten we vaker hebben.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om eerlijk te zijn, het is m'n eerste lange rijmelarij (sinds de sint niet meer bij ons voorbij komt!). Maar ik heb m'n koudwatervrees overwonnen en hem voor deze gelegenheid maar gelijk wereldkundig gemaakt. En ja, hier in het oosten zijn we nogal overpeinzend en poëtisch aangelegd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Astrid,
  Hoe zou dat komen van die aanleg? Is het aangeboren of komt het door het landschap? Ik bedoel: als ik in het oosten zou ga wonen, werd ik dan langzaamaan ook overpeinzend en poëtisch?
  Wel flauw van Sint om niet meer voorbij te komen! En dat voor iemand die zelf zo graag dicht. Daar moeten we iets aan doen.
  Groet van schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er zijn hier gewoon teveel mooie poëtische landschappen om naar te staren. Misschien is het dat ;-)

  Ik zal m'n schoen weer eens zetten. Ging er eigenlijk vanuit dat dat in een flat geen zin had, maar wie weet is de Sint ook wel met z'n tijd meegegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedicht Astrid.
  Vooral doorgaan.
  Zolang je er niemand mee kwetst en je er zelf plezier aan beleefd.
  En verdomd, die Sint die komt, ook wel in een flat.

  Groet Fred.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Kijk om je heen

  Na de schokkende uitslag van deze verkiezing merk ik dat ik vooral heel stil word. Hoe graag ik ook mijn wijze steentje wil bijdragen aan een 'hoe komt dit toch' of 'hoe nu verder', ik geloof niet dat ik daar de stem of de pen voor heb. Ik ben meer van het fluisteren en het potlood. En van het branden van een vredesvlammetje in m'n hart en woonkamer. Gelukkig buitelen columnisten al over elkaar heen met scherpe analyses. Mijn favoriete Correspondent heeft zelfs  een heel dossier  over wat er gaande is. En natuurlijk weten onze cabaretiers hier de komende tijd ook wel raad mee.  Ik laat alle duiding en lawaai maken dan ook graag aan hen over. Wat me wel raakt en inspireert zijn de slotwoorden van Dolf Jansen op Radio1 . Laat ik mijn bescheiden podium dan maar openstellen voor zijn hoop en medemenselijkheid. Want mijn hemel wat gaan we dat nog nodig hebben... "In het volle licht stappen lijkt me nu wel een goed idee. Zie wat er gaande is. Kijk om je heen wie je