Doorgaan naar hoofdcontent

Herfstvakantie is... hekjes en poortjes


Reacties

 1. Ik zit hier helemaal alleen te werken, iedereen neemt maar vrij en zo ;-) Het werkt wel lekker door zo: ik heb gisteren 4 notities(!)ingeleverd bij de chef.

  Hele mooie foto! Mijn schoonvader zou zeggen van "Engels niveau". Het is prachtig in South Limburg en ja mensen, ook ik kan uit eigen ervaring Creusen van harte aanbevelen.

  Dinsdag samen DW naar DOK Delft geweest: prachtige bibliotheek en weer een hoop inspiratie opgedaan. Volgende week samen met EK naar Utrecht naar de "Middag van de Digitale bibliotheek". Bibliothecaris is een mooi beroep!

  Nog veel plezier daar en ik mis je wel een beetje hoor!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He biebbean,

  het ontbijt mist je ook hier!
  ik heb nog een extra eitje genomen voor je ;-)

  Geniet van de stilte, oen wij dat ook.
  Vandaag gaan we lopen van Maastricht naar de St. Pietersberg en weer terug.

  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammie, het beroemde Creusen ontbijt! Hele mooie dag om te wandelen, jaloers!

  Doei doei

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N