Doorgaan naar hoofdcontent

Het moderne leven...

Ga deze film zien!
En ik leg niet uit waarom.
Kijk zelf maar.Agenda Concordia

Reacties

 1. Moest bij het kijken naar de clip denken aan Lap Rouge, een NL fakedocu van Lodewijk Crijns over twee broers die met hun moeder op het franse platteland wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig gegeven, maar aan deze film zit niks neps. Allemaal echte mensen met echte verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Astrid,
  Ik ga zelden naar de film, een van de laatste was Être et avoir, waar deze film me meteen aan doet denken, evenals aan De klompenboom van 30(?) jaar geleden en nog een film waar ik niet eens de titel meer van weet (er kwam een opa op een scooter in voor, weet iemand het dan misschien? of was dat ook De klompenboom?) die ik ook heel goed vond.
  M.a.w.: dank voor deze tip en ik wil er zeker naartoe!
  Groet, schrvrdzs
  p.s. 'Nep' of 'echt', dat maakt toch niks uit? Het gaat om het effect. Zoals Vincent van Gogh zei (ongeveer dan): ik maak kunst die echter is dan de werkelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. p.s. En hij doet me ook nog denken aan Het is een schone dag geweest. Nog meer reden om te gaan! Ik heb inmiddels gezien dat hij in R'dam draait, dus het moet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Schrijver,
  Je titels zeggen me niks, en die opa op een brommer... tja, dan kan vanalles zijn. Maar ik ben blij dat ik je een mooie tip heb kunnen geven. Je kunt de ingetogen stijl vast waarderen. Evenals de (soms onbedoelde) humor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Astrid,
  We zullen zien!
  Jammer dat de titels je niks zeggen, maar dat zal de leeftijd zijn.
  Groet, schrvrds
  p.s. Maar Être et avoir en Het is een schone dag geweest, daar kun je toch niet te jong voor zijn? Of gaat de tijd nóg sneller dan ik denk?
  Het plan is om zaterdag te gaan.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het filmpje doet mij ook aan 'Être et avoir' denken die ik nog niet zo lang geleden (minder dan 1 jaar) op de TV gezien heb. En dat doet me weer denken aan 'Schoolpijn'.
  Een van jullie, Astrid of Schrijver, heeft het over dit boek gehad. Ik heb het in huis maar nog niet gelezen. Is mijn associatie terecht of ga ik nog verrast worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @schrijver: Ja, Etre et avoit ken ik natuurlijk wel! Ik snap de associatie, maar deze film voelt toch wel anders. Die schone dag moet bij mij nog komen ;-)

  @sofie: Schoolpijn moet je bij Schrijver zijn tegengekomen. Maar hoe dan ook, verrast word je zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dag Astrid,
  Ik heb de film gezien en vond hem zeer de moeite waard. (Er zaten drie mensen in de zaal.)
  Hij deed inderdaad denken aan Het is een schone dag geweest (schoon = mooi) van Jos de Putter, die zijn ouders filmde in Zeeuws Vlaanderen. Hetzelfde verhaal: geen opvolger.
  Groet, schrvrdzs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier de link naar Het is een schone dag geweest, hierboven mislukt:
  http://video.google.com/videoplay?docid=-6772029860508824011

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @schrijver: Wat fijn dat je een mooie avond had, en dat door een tip van mij. Die Schone dag ga ik een keer kijken, dank voor de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het was niet echt een avond: de film begon om 17.30u. Had hier waarschijnlijk zijn beste tijd al gehad, maar gelukkig was ik op tijd gewaarschuwd. Je moet Een schone dag geloof ik maar van de video-of bibliotheek lenen, want die internetversie is erg slecht. Maar misschien ligt dat aan de pc alhier.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Rare tijd, half 6. Maar ja, dan had je nog wel hele avond om na te genieten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja, ik vond het ook een rare tijd. Het leek er een beetje tussengefrommeld omdat er toch (bijna) niemand meer kwam. Maar eigenlijk niet zo gek: gewoon erna nog eten. Moesten ze vaker doen, dan ging ik misschien wel eens vaker naar de film...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Of neem een cinemenu! Eten en film in één.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik geloof niet dat het cinemenu hier al is uitgevonden, ik heb er in elk geval nooit van gehoord. Bovendien moeten de huigenoten ook eten... De meeste films draaien overigens op normalere tijden. Maar ik ben dit jaar al twee keer geweest, dat is erg veel voor mijn doen, nu zal het er wel weer een paar jaar niet van komen. Je hebt dus echt iets teweeggebracht met je advies!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gossie, dat ik huize Schrijverdezes nog eens op de kop heb gezet! Gelukkig was de tip de moeite waard.
  In dat geval moet je toch de filmtips op ons bieblog nog eens bekijken. Ze zijn bijna allemaal van mijn hand. En op dvd te krijgen. Kun je je eigen cinemenu samenstellen, de aanvangstijd bepalen en alle huisgenoten laten meegenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Helaas moet ik opbiechten dat er hier in huis weliswaar al jaren een dvd-speler moet zijn, maar dat die nog in de doos zit. Dat geeft wel aan dat ik niet echt een filmgek ben. Misschien na mijn pensioen...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hij kostte maar een paar tientjes bij het Kruitvat hoor, dus dat valt wel mee. En men kan zijn tijd maar een keer besteden nietwaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik geloof dat het Kruidvat moet zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?