Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 15 - PodCast


De eerste en enige via het internet verspreidde muziek-
of radiouitzending
die ik heb gedownload, is de 12-delige podcastserie van In Europa. Voor als ik me ooit eens zou vervelen. En daar kwam het maar niet van. Tot ik onlangs zo'n 8 uur in de trein doorbracht.


Op de kabbelende ZEN-stem van Geert Mak en het geroffel van de trein schommelde ik naar en van Berlijn! Een leuke ervaring.

Verder heb ik niet zoveel met deze dienst. Ik heb nog geen uitzen-ding gevonden die ik echt zou missen als ik hem niet zou 'podcas-ten' en heb ook geen behoefte daar naar te blijven zoeken.

Als mogelijkheden voor de bibliotheek zie ik gelijk een luisterboek-serie voor me. Een beetje zoals het hoorspel van Ollie B. Bommel. Een populair luisterboek, helemaal hip tegenwoordig, aanbieden als 24-delige podcastserie. Dat gaat vast veel verslaafde bezoekers opleveren!

Helaas bestaat er zoiets als auteursrechten, maar misschien kunnen we een deal sluiten? En als je het boek zelf voorleest, is dat dan ook strafbaar? Zo niet, dan stel ik graag mijn zwoele biebboekenstem ter beschikking! Eck, doe jij de muziek?

Reacties

Populaire scribble

Verstopt en (bijna) vergeten

Ondanks dat het de heetste dag van het jaar lijkt te gaan worden, besluiten we het spontane plan voor een bucketlist wandeling door te zetten. Tijdens m'n studie ontdekte ik dat mijn grootouders eind jaren '20 als tieners de Sterkampen in Ommen hebben bezocht, waar Khrisnamurti zijn Theosofische Vereniging oprichtte rondom kasteel Eerde van baron Philip van Pallandt. Er loopt nog altijd een wandelroute over 'het vergeten pad' waar deze 'beeldenstormer' en zijn toeschouwers vele lezingen en meditaties hebben beleefd. Tijd om in die voetsporen van m'n grootouders te stappen. We starten met koffie daar waar we zeven uur later met een welverdiende ijsco eindigen: de stationsrestauratie van Ommen. Ik duik nog even snel het toilet in, is het plan. Maar als ik binnenkom en om me heen kijk, zie ik alleen ramen en een vrolijke muur. "Is hier misschien ook een toilet?", vraag ik bijna verontschuldigend. "Ja hoor, onder het poortje door", zegt de g