Doorgaan naar hoofdcontent

Ding 19 - Sociale netwerken

Het zat eraan te komen, na het bloggen en chatten moeten we natuurlijk ook aan de sociale netwerken. Wat ooit begon als een forum of community voor vakgenoten is uitgegroeid tot een oneindig online netwerk met voor ieder wat wils.De imposante lijst met voorbeelden van Frankwatching is slechts het topje van de ijsberg, ben ik bang. Het 23dingen-Ning begint al aardig vol te lopen, maar het lijkt nog niet zo actief te zijn. Op het netwerk van Bibliotheek 2.0 valt wat meer te beleven, maar ook daar word ik niet echt enthousiast van. Als iedereen z'n eigen netwerk begint, schieten we dan het doel niet een beetje voorbij? Waarom niet verschillende groepen rond verschillende thema's binnen één netwerk, als je je dan zo graag wilt afscheiden.

Hyves ken ik, dat dóe ik al een tijdje. Er wordt regelmatig gekrab-beld en ik heb zelfs al een keer gekwekt! Vrienden zijn welkom, maar dan wel zo nu en dan wat van je laten horen hè. Ik heb in een enthousiaste bui zelfs twee groepen aangemaakt, waarvan één voor onszelf. Wanneer wordt die nu eens 'geïmplementeerd'?
Doe er wat mee, duik dat netwerk in. Dat kunnen we nu toch wel!

Dan surf ik snel even over MySpace, Facebook, Orkut (wat een naam!) en LinkedIn. Leuk hoor, maar voor mij is het genoeg zo. Zoveel netwerken kun je toch niet allemaal bijhouden? En inder-daad, daarvoor is wel weer een verzamelsite; Plaxo Pulse. Het moet niet nog gekker worden.

Wat mij betreft zou ik kiezen voor één netwerk met collega's (voor de dagelijkse gang van zaken), één voor de branche (om bij te blijven), één spannende en vooral actieve van onszelf voor de klant (met een paar doel- of interessegroepen?), één privé (voor de fun) en verder gewoon weer iets vaker bij elkaar op bezoek gaan (voor echt contact met echte vrienden). Maar dat is vast niet de juiste web2.0 houding die van me wordt verwacht.
Sorry, ik ben een nieuwkomer.

Reacties

 1. dat met al die netwerkjes heb ik dus ook.. Alsof het een verdienste is om overal weer een aparte webvriendenclub voor op te richten. En de houding die van je verwacht wordt? Hoef je je volgens mij geen zorgen over te maken! Geen excuses nodig dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat met al die netwerkjes heb ik dus ook.. Alsof het een verdienste is om overal weer een aparte webvriendenclub voor op te richten. En de houding die van je verwacht wordt? Hoef je je volgens mij geen zorgen over te maken! Geen excuses nodig dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sorry hoor, 1 reactie was mijn bedoeling..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wat, veel reacties is ook wel eens leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire scribble

Nederland Leest Grote Letters

Onlangs werd de titel voor de campagne Nederland Leest 2009 bekend gemaakt: Oeroeg van Hella Haasse. Vanaf eind oktober staan alle bibliotheken weer vol met die bekende pocketuitgave van deze debut-roman uit 1948. En iedereen denkt al na over activiteiten bij het thema, om weer zoveel mogelijk mensen in de bibliotheek en aan het lezen te krijgen. Want dat is toch het doel van deze campagne: heel Nederland leest hetzelfde boek en praat erover of doet er iets mee. Heel Nederland? Dus ook de mensen die - om welke reden dan ook - onze taal niet zo machtig zijn? Jazeker! Want vorig jaar konden bibliotheken ook een aantal exemplaren bestellen van een vereenvoudigde uitgave . Kortere zinnen, makkelijker woorden, grotere letter, eenvoudiger leesbaar. Mulisch voor beginners, zeg maar. Heel prettig voor die doelgroep laaggeletterden, die we zo graag met het lezen willen helpen. Maar hoe zit het dan met die ouderen, of slechtzienden, die afhankelijk zijn van onze collectie Groot Letterboeken ?