Doorgaan naar hoofdcontent

Met trots: 23onderwijsdingen


Stel je voor...
Je werkt bij een ambitieuze bibliotheek, je hebt die cursus gevolgd en op je jaarwerkplan staat dat je een aantal web 2.0 toepassingen moet ontwikkelen en uitvoeren. Dan vind je natuurlijk dat iederéén die cursus moet doen, beginnend met je eigen klanten in het onderwijs.

Wat doe je dan...
Dan leg je het idee om een aangepaste onderwijsversie neer bij je collega's in de provincie, die daarmee op stap gaan naar 23dingen-goeroe Rob Coers, om vervolgens samen de mouwen op te stropen.

En voila...
Namens mijn provinciale, innovatieve, altijd-zin-in-een-uitdaging collega's presenteer ik u met trots


De strakke slideshare van Essen2punt0 stond al op m'n blog en zij heeft deze week de aftrap aangekondigd. Maar vandaag was het zover. De eerste groep mediathecarissen en docenten ging van start in Bibliotheek Hengelo op de ingekochte Hengelo-domein. De gmail- en weblogadressen vliegen me nu al om de oren. Evenals het gesteun bij die wachtwoorden en gebruiksnamen. En dit is nog maar het begin jongens! Maar wat zie ik daar bij ding 16 ineens verschijnen: Twitter? Zou Scribbles dan nu toch... Blijf dit volgen.

En weet je wat...
Die eerste weblogs verdienen het natuurlijk om bekeken te worden. Daarom stel ik de pioniers graag aan u voor:
De basis is gelegd, het pimpen kan beginnen. En zie ik dat daar al in de avonduurtjes wordt gewerkt? Heel goed. Veel succes allemaal en tot begin juli voor de afsluiting. Vergeet dan je Poken niet mee te nemen om al jullie 2.0-gegevens met elkaar uit te wisselen!

Gogo Hengelo,
op naar de volgende 2.0!

En mocht u denken: wat komt deze post me bekend voor? Dat klopt, want ook Scribbles is van de knip-en-plak generatie.

Reacties

 1. Gefeliciteerd met dit prima initiatief.

  Ik houd deze Onderwijs Dingen in de gaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed!! Ik ben helemaal trots op jullie. De eerste groep die echt live met het programma aan de slag gaat. :)
  -en ja: ding 16 hebben we speciaal voor mevrouw Scribbles geschreven ;)-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het toch heerlijk om zulke "innovatieve, altijd-zin-in-een-uitdaging collega's" te hebben!
  En tja... in het onderwijs wordt al heel wat afgetwitterd. Dus ik denk zomaar dat jij ook nog wel overstag zult gaan. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, en dan schrijven we een post over "de laatste nederlander die op twitter gaat". Want ook ik ben van knip- en plakgeneratie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Twitteren is net pokeren: nadenken, keuzes maken, lef tonen en soms bluffen. (ook knip- en plakwerk ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @allen: fijn dat jullie net zo enthousiast zijn als ik.
  CU on Twitter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ...en ook wel weer leuk dat er een beroep op mij gedaan wordt. Ik ga weer volgen, coachen, van commentaar voorzien en genieten! En Twitter? Daar komen we niet onderuit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje Eck, ik blijf aan het knippen-en-plakken ;-) Cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Erwin, ik krijg een foutmelding bij twitter bieblog (wou followen). Er opent wel een pagina, maar verder niks erin? Doe jij het via Twitterfeed? Indien niet: aanradertje!
  @Astrid: "een van mijn stoel vallen gevalletje hiero": ga jij Twitteren?? Echt? Of geintje?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Astrid
  Hé leuk, valt er weer ergens te poken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @jouke: bij mij doet 'ie het wel! En inderdaad al mét twitterfeed (had ik ook al gevonden)...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Eck: ik zal later de computer eens aan- en uitzetten en opnieuw proberen. Zal aan mijn computer liggen dan. Zal morgen op het werk ook even testen. Maar in ieder geval: complimenten voor jullie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Jouke: Hopelijk is je Twitter al hersteld. Scribbles gaat eerst maar eens proefdraaien met de bieblogtweets. We zullen wel zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N