Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe maand

Na een workshop wellnessmassage zetten we de verwendag voort met een avondarrangement bij Thermen Bussloo. Wat een overweldigende sauna. De zorg waarmee alles is aangelegd. En er is voor elk wat wils. Stoomcabines, droge sauna's van 65 tot zelfs 100 graden, infrarood, Fins, Aziatisch, Afrikaans, Turks, of uit de Himalaya. Alle windstreken zijn er te vinden en de hele dag door kun je opgietingen, rituelen en andere specialiteiten ondergaan. Natuurlijk is er ook zeer veel zorg besteed aan de inwendige mens. Wat een groot en heerlijk restaurant. Wat een belevenis.

Ik trek me even terug voor dat wat soms ook moet gebeuren: het toilet. Bij de wasbak valt m'n oog op de kaart met data, tijden en paraafjes. Zo'n kaart die zegt: "Kijk, wij hebben met regelmatige zorg dit toilet voor u schoongemaakt." Ook daar is aan gedacht dus. Ik zie alleen wel dat de krabbels bij 20.00 en 21.00 uur ontbreken. Foei jongens, jullie lopen wel een beetje achter. Dan kijk ik nog eens goed. Goh, ze blijken er zelfs een hele bijzondere jaartelling op na te houden. Hun weekend eindigt met 29 en 30 februari.

Wat een belevenis.

Reacties

Populaire scribble

Kies: een gedicht

Bart Moeyaert was van januari 2006 t/m januari 2008 stadsdichter van Antwerpen. Alles wat hij in deze functie schreef - en meer - is gebundeld in Gedichten voor gelukkige mensen . Achterin staat vermeld voor welke gelegenheid elk gedicht is geschreven en hoe het onder de inwoners werd verspreid, variërend van duizenden emails en boekenleggers via de achterkant van theaterkaartjes tot één lange zin in de nieuwe stationshal. Naast deze bundel zijn de gedichten ook te beluisteren op de stadsdichterpodcast . Geweldig, want als er iemand is die het luisteren waard is, dan is dat Moeyaert wel! En zo'n podcast, dat lijkt me ook wel wat voor de stadsdichter van Hengelo , nietwaar? Daarom hierbij m'n favoriet uit deze bundel in beeld & geluid. Omdat deze zo mooi mijn persoonlijke vakantieoverpeinzing verwoordt. Stadsdichterpodcast: Kies Kies Bestaan kan iedereen. Er zijn vraagt moed. En wat de dichter doet is pleiten voor het een. Hij wil zijn leven niet door we