Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe maand

Na een workshop wellnessmassage zetten we de verwendag voort met een avondarrangement bij Thermen Bussloo. Wat een overweldigende sauna. De zorg waarmee alles is aangelegd. En er is voor elk wat wils. Stoomcabines, droge sauna's van 65 tot zelfs 100 graden, infrarood, Fins, Aziatisch, Afrikaans, Turks, of uit de Himalaya. Alle windstreken zijn er te vinden en de hele dag door kun je opgietingen, rituelen en andere specialiteiten ondergaan. Natuurlijk is er ook zeer veel zorg besteed aan de inwendige mens. Wat een groot en heerlijk restaurant. Wat een belevenis.

Ik trek me even terug voor dat wat soms ook moet gebeuren: het toilet. Bij de wasbak valt m'n oog op de kaart met data, tijden en paraafjes. Zo'n kaart die zegt: "Kijk, wij hebben met regelmatige zorg dit toilet voor u schoongemaakt." Ook daar is aan gedacht dus. Ik zie alleen wel dat de krabbels bij 20.00 en 21.00 uur ontbreken. Foei jongens, jullie lopen wel een beetje achter. Dan kijk ik nog eens goed. Goh, ze blijken er zelfs een hele bijzondere jaartelling op na te houden. Hun weekend eindigt met 29 en 30 februari.

Wat een belevenis.

Reacties

Populairste scribble

Uit het veld geslagen

Deze tweede lesdag van ons nieuwe schooljaar zit ik voor het eerst thuis in zoom. De zomergriep heeft me te pakken. Inmiddels koortsvrij, maar zowel m'n kriebelhoest als m'n lichaam houd ik liever uit trein en klaslokaal. Gelukkig is er een online verbinding en dat werkt prima.  Mystagogie. Dat is zowel het mooiste als het meest ongrijpbare vak tot nu toe. De docent definieert dit als 'het verdiepen van het vertrouwen op een begeleiding vanuit en in het mysterie'. Waarbij 'een mystagoog, in het luisteren naar het levensverhaal, beluistert hoe het mysterie zich wil ontsluiten in de ander diens identiteit en zelfbewustzijn'. Snap je? Nee, ik ook nog niet. Maar tijdens deze les worden weer twee prachtige mystieke teksten besproken, veel vragen gesteld en vallen er mooie stiltes na de antwoorden die ieder hier voor zichzelf op geeft. Ik leer dat mystagogie vooral gaat over en begint met luisteren. Dat kan vanuit bijvoorbeeld stilte, liefde, intuïtie of niet-weten. N