Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe maand

Na een workshop wellnessmassage zetten we de verwendag voort met een avondarrangement bij Thermen Bussloo. Wat een overweldigende sauna. De zorg waarmee alles is aangelegd. En er is voor elk wat wils. Stoomcabines, droge sauna's van 65 tot zelfs 100 graden, infrarood, Fins, Aziatisch, Afrikaans, Turks, of uit de Himalaya. Alle windstreken zijn er te vinden en de hele dag door kun je opgietingen, rituelen en andere specialiteiten ondergaan. Natuurlijk is er ook zeer veel zorg besteed aan de inwendige mens. Wat een groot en heerlijk restaurant. Wat een belevenis.

Ik trek me even terug voor dat wat soms ook moet gebeuren: het toilet. Bij de wasbak valt m'n oog op de kaart met data, tijden en paraafjes. Zo'n kaart die zegt: "Kijk, wij hebben met regelmatige zorg dit toilet voor u schoongemaakt." Ook daar is aan gedacht dus. Ik zie alleen wel dat de krabbels bij 20.00 en 21.00 uur ontbreken. Foei jongens, jullie lopen wel een beetje achter. Dan kijk ik nog eens goed. Goh, ze blijken er zelfs een hele bijzondere jaartelling op na te houden. Hun weekend eindigt met 29 en 30 februari.

Wat een belevenis.

Reacties

Populaire scribble

Wisseltrofee

Ik mag als officiële zingevings vrijwilliger  aanschuiven bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering van team Willem. Zo zit ik ineens in een net iets te krappe zaal vol Geestelijk Verzorgers. Door een speling van het lot kwam ik tegelijk aan met m'n mentor, vochten we om de laatste parkeerplaats en zaten we even later naast elkaar aan de thee. Een mooie gelegenheid om hem om raad te vragen over m'n eerste echte cliënt, want ik vond het allemaal best pittig. Volgens mij zit zij meer in de crisisfase dan in de aandachtfase en heeft ze nood aan een 'echte' geestelijk verzorger. "Bel me!", zegt hij gelijk. En hij wil de volgende keer ook wel mee. Kijk, daar heb ik wat  aan! Voor ik het weet staat er ineens een Willem-quiz op de agenda. Een quiz? Ja, ik had me kennelijk moeten verdiepen in de mooie cijfers uit het jaarverslag van 2023. Oh jee, die was me even ontgaan. In een vrolijke petje-op-petje-af variant racen we door de prestaties van dit zinvolle netwerk.