Doorgaan naar hoofdcontent

Dure les

Voor een verdieping van m'n geestelijke en lichamelijke ontwikkeling besluit ik een gratis proefles te volgen bij een nieuwe yogastudio. Zo'n eerste keer, in een wat onbekende binnenstad, is altijd spannend en zoeken. Dus ik neem de tijd, en de auto. De gemeente spekt haar kas met nieuwe parkeertarieven tot laat in de avond. Die gratis proefles kost me zo toch nog vijf euro. Maar goed, ik ben al blij dat ik sta.

De les is prima. Mooie balans tussen ontspanning en inspanning. Vlotte docente met een zangerige stem. Prettige sfeer in de studio en voldoende variatie in huis om lichaam en geest te inspireren. Kortom; ik kom met goeie energie weer bij de auto.

Daar heeft een kordate 'ambtenaar' een briefje achter m'n ruitenwisser gestoken. Hij stelt 'de volgende gedraging/overtreding' vast: parkeren zonder duidelijk zichtbare parkeervergunning. Dat kostbare verschil tussen links en rechts van de betaalautomaat was me even ontgaan.

*ZEN*


Reacties

Populaire scribble

Vrouwendingen

Vakantie betekent op dit moment tentamens maken en voorbereidingen treffen voor m'n stage en scriptie. Maar er moet ook tijd zijn voor er even tussenuit én quality time met m'n middelbare school bestie. Zo treffen we elkaar bij een leuke Italiaan voor een quality lunch. En gossie wat valt er veel bij te praten. De ober komt voor een drankje, dat is nog wel snel geregeld. Als hij opnieuw komt voor de bestelling moeten we hem teleurstellen. We hebben de kaart nog niet eens aangeraakt. "Geef ons even wat tijd", zeg ik. "Vrouwenlunch, dit gaat duren." Hij vindt het allemaal prima en stelt ons lachend gerust. Hij heeft de tijd.  Als we uiteindelijk diep in onze heerlijke salade zijn verdwaald, komt de ober eens even checken. Of we nog iets willen drinken? "Hmm, mag ik misschien toch een koude witte?", vraag ik voorzichtig. Natuurlijk mag dat. "Ach ja, vrouwenlunch hè", zeg ik verontschuldigend. Na een paar knusse uren meld ik me bij de ober om